default-image

Παρέμβαση της ΕΠΣ Ρεθύμνου- Καραμπίνα σε γήπεδο στο Ρέθυμνο

Ποδόσφαιρο
Παρέμβαση της ΕΠΣ Ρεθύμνου- Καραμπίνα σε γήπεδο στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση της ΕΠΣ Ρεθύμνου μετα τις σκληρές  καταγγελίες του ΟΦ Αρμένων για τα επεισόδια και τις σκηνές απείρου κάλλου που περιγράφει σε αγώνα με την ομάδα των Λειβαδίων .

Όπως σημειώνει στο Neakriti.gr o πρόεδρος της ΕΠΣ Γιάννης Κουνδουράκης «Την Παρασκευή θα συνέλθει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ρεθύμνου για να θα δεχτεί τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και να ακούσει όλες τις απόψεις. Το πρωτεύων είναι πως θα αποφύγουμε ανάλογα γεγονότα. Διαψεύδονται οι προσδοκίες και μας λυπούν τέτοια γεγονότα. Εαν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα, θα χαθεί το παιχνίδι. Η τιμωρία θα είναι άμεση και βαριά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί.

Η σκληρή καταγγελία

Δεν έχουν προλάβει να στεγνώσουν τα δάκρυα από το χαμό του φίλαθλου Κώστα Κατσούλη και ένα νέο περιστατικό με αίσχη βίας σε γήπεδο έρχεται να συνταράξει την Κρήτη!

Όπως καταγγέλλει επισήμως ο ΟΦ Αρμένων, ομάδα της Α' Κατηγορίας Ρεθύμνου, τα μέλη της ομάδας έζησαν στιγμές τρόμου στα Λιβάδια. Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση της ρεθυμνιώτικης ομάδας προκαλούν κατακραυγή. Η αποστολή μετά την αναχώρησή της από το γήπεδο δέχτηκε επίθεση από μαινόμενους οπαδούς των Λιβαδίων, που είχαν «στήσει ενέδρα», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά μέλη της ομάδας! Επίσης έγιναν φθορές στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή, ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε στο γήπεδο φίλαθλος με καραμπίνα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΦ Αρμένων, αναφέρει:

«Το σωματείο Ο.Φ. Αρμένων με λύπη και αγανάκτηση καταγγέλλει τα όσα θλιβερά γεγονότα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από τη λήξη του αγώνα Α' τοπικού Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Λιβαδίων και Ο.Φ. Αρμένων στις 28/9/2014 στο γήπεδο Λιβαδιών Ρεθύμνου.

Αναφερόμαστε σε σκηνές που θυμίζουν "ζούγκλα" και γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Και διερωτώμεθα τα εξής:

Πού πάμε τελικά;

Να παίξουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ή να παίξουμε ένα αγώνα ζωής και θανάτου;

Να δεχτούμε το σκληρό παιγνίδι του αντιπάλου; Να το δεχτούμε.

Να δεχτούμε τις βωμολοχίες και τις απειλές από τους συναθλητές αντιπάλους μέσα στο παιγνίδι; Να τις δεχτούμε κι αυτές.

Να δεχτούμε τις ύπουλες κλοτσιές και τα τσιμπήματα από τους αντιπάλους "συναθλητές"; Άντε να τα δεχτούμε και αυτά.

Να δεχτούμε το διαιτητή, ο οποίος υπό καθεστώς τεράστιας πίεσης έκλεινε μάτια και αυτιά σε όλα αυτά; Το δεχόμαστε και αυτό.

Να δεχόμαστε της απειλές και τις βωμολοχίες των οπαδών της αντιπάλου ομάδος και αφού καταφέραμε να μπούμε στα αποδυτήρια αναίμακτοι από τους λιθοβολισμούς αυτών; Δόξα τω Θεώ πρέπει να πούμε.

"Γρονθοκόπησαν παίκτες μας"

Επειδή όμως η κατάσταση ξέφυγε εντελώς και πέρα από κάθε έλεγχο, συνέβησαν ακόμα τα εξής θλιβερά περιστατικά: Οι οπαδοί της αντιπάλου ομάδας έστησαν ενέδρα στο λεωφορείο της ομάδος μας, δεκάδες οπαδοί εξ αυτών επετέθησαν στην αποστολή της ομάδος μας κατά τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές μας επιβιβάζοντο στο λεωφορείο, πετούσαν πέτρες μέσα στο λεωφορείο, χτύπησαν και έσπασαν το παρμπρίζ αυτού, γρονθοκόπησαν παίχτες μας, με αποτέλεσμα να διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα παιδιά, για τα οποία εμείς ως Διοίκηση έχουμε την απόλυτη ευθύνη εκτός από όλα τα άλλα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να πάμε σε μία αντίπαλη έδρα και να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!

"Με καραμπίνα στις κερκίδες"

Επίσης, άξιον λόγου και θλιβερής εντυπώσεως είναι το γεγονός ότι υπήρχε οπαδός της γηπεδούχου που κρατούσε καραμπίνα στις κερκίδες.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, δεκάδες οπαδοί της αντιπάλου έβριζαν και απειλούσαν τον παρατηρητή του αγώνα να ξεκλειδώσει την πόρτα για να εισέρθουν στον αγωνιστικό χώρο.

"Παίκτης υπέστη διάσειση"

Μετά από μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, και αφού δεν υπήρχαν οπαδοί έξω από τους χώρους του γηπέδου αναχώρησε η αποστολή της ομάδος μας για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Ξαφνικά, τρία 4?4 αγροτικά αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το λεωφορείο και επιτέθηκαν οπαδοί στους παίκτες, με αποτέλεσμα ο παίχτης μας Μύρων Δασκαλάκης να δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι (διεγνώσθη από το νοσοκομείο με διάσειση), ενώ ο προπονητής μας Τζαγκαράκης Λυκούργος και ο ποδοσφαιριστής Μάρκος Αντρεΐνι είχαν χτυπήματα από πέτρα στα χέρια τους, όπως επίσης και βοηθός προπονητή Μανόλης Κουράτορας δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στα πλευρά.

"Το πολύπαθο ποδόσφαιρό μας θα θρηνήσει θύματα"

Δυστυχώς, τα γεγονότα του Ηροδότου είναι ακόμα πολύ νωπά, όπου εντέλει ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού υπέκυψε στα τραύματα του έχοντας τραγική κατάληξη.

Το γεγονός ότι στην εν λόγω περίπτωση μας δε θρηνήσαμε θύμα ή θύματα, από καθαρή τύχη και μόνον, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι. Η ομάδα μας μπορεί να ξέφυγε από του χάρου τα δόντια, να τη γλιτώσαμε φθηνά, αλλά κάποια στιγμή με την υπάρχουσα κατάσταση και με μαθηματική ακρίβεια το πολύπαθο ποδόσφαιρό μας θα θρηνήσει θύματα.

Συνεπώς, ας αναλάβουν της ευθύνες τους οι αρμόδιοι φορείς και να βρουν λύση τώρα πριν βρεθούν υπόλογοι ανάλογων καταστάσεων».

Το neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ομάδα  Α.Ο Λειβαδίων για να φιλοξενηθεί και η δική της απάντηση ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News