default-image

Εικόνες ντροπής πριν την υποδοχή κορυφαίων αγώνων

Κρήτη
Εικόνες ντροπής πριν την υποδοχή κορυφαίων αγώνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη μετρά αντίστροφα για να φιλοξενήσει μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις στίβου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων Α' κατηγορίας τον Ιούνιο του 2015, αλλά πόσο πραγματικά είναι έτοιμη να το κάνει;

Το Ηράκλειο ανέλαβε τη διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο πού θα προπονούνται οι χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες που θα βρεθούν στην πόλη. Το Στάδιο Ελευθερίας εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει μία εικόνα εγκατάλειψης, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαθέτει ελάχιστα χρήματα που φυσικά δε φτάνουν για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Ο τάπητας είναι κατεστραμμένος, τα κάγκελα σαπισμένα, ο χλοοτάπητας ξεραμένος, τα αποδυτήρια σε άθλια κατάσταση και πάει λέγοντας.

Σε άθλια κατάσταση το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τις προπονήσεις των Ελλήνων και ξένων αθλητών

Το Στάδιο Ελευθερίας αναμένεται να "σηκώσει" μαζί με το βοηθητικό του Παγκρητίου Σταδίου το βάρος της προπόνησης εκατοντάδων κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από 13 μεγάλες χώρες της Ευρώπης, που θα συμμετέχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" προ ημερών αλλά και ο φωτογραφικός φακός, είναι πραγματικά εικόνες ντροπής.

Εικόνες ντροπής στο Στάδιο Ελευθερίας.

Κρούει το "καμπανάκι" κινδύνου

«Αν δε γίνουν σημαντικές βελτιώσεις, η αθλητική εγκατάσταση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις προπονητικές ανάγκες των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Ο κ. Ανδριανός μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει να δει τις εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση που δε γίνουν οι απαραίτητες εργασίες πιστεύω ότι ο κ. Παναγόπουλος θα ειδοποιήσει ότι δεν μπορούν να γίνουν εδώ οι αγώνες», ξεκαθαρίζει στην "ΚΡΗΤΗ ΤV" o πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Σωτήρης Σουρής, ο οποίος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έχει και την ευθύνη, με στόχο την εξασφάλιση κονδυλίων για τη συντήρησή του.

Κι όμως το στάδιο υποδέχεται κορυφαία αθλητική διοργάνωση...

Από την άλλη, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου αναμένεται να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου και εκεί παρατηρούνται διάφορα προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

«Εμείς έχουμε αναλάβει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο. Το ταρτάν έχει κάποιες ζημιές που πρέπει να διορθωθούν, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθεί βαλβίδα τόσο στο εξωτερικό γήπεδο όσο και στο κεντρικό για το αγώνισμα της σφύρας», επισήμανε ο κ. Κουκιαδάκης.

Στην τύχη του το Στάδιο Ελευθερίας

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Σταδίου Ελευθερίας στη Χανιώπορτα. Ταρτάν για... κλάματα, αφού έχει ξηλωθεί σε αρκετά σημεία, ενώ σε άλλα έχει «φουσκώσει», σχηματίζοντας μικρές λακκούβες.

Το χορτάρι θυμίζει... χωράφι. Όσο για το πότισμά του, όχι μόνο το γκαζόν αλλά και οι αθλητές γίνονται... μούσκεμα από το νερό, με τα αθλητικά τους παπούτσια να βουλιάζουν στο νερό, αφού οι αρμόδιοι δε φροντίζουν να ρυθμίσουν σωστά τα... μπεκ ποτίσματος!

Ακόμη και τα απλά ζητήματα είναι δυστυχώς για κάποιους σύνθετα, πόσο μάλλον για τα φρεάτια, γύρω από το χορτάρι, τα οποία αποτελούν παγίδες ατυχήματος.

Όσο για τα εξωτερικά κάγκελα, αυτά έχουν σαπίσει, με τους αρμόδιους να έχουν τοποθετήσει σχετική πινακίδα, με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες - Προσοχή κίνδυνος ατυχήματος λόγω φθοράς.

Κι όμως υποδέχεται κορυφαία αθλητική διοργάνωση...

«Υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, το Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας δεν μπορεί να υποδεχθεί κορυφαίους αθλητές του στίβου για τις προπονητικές τους ανάγκες», δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, με αφορμή την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων Στίβου Α' κατηγορίας, στο Παγκρήτιο Στάδιο, που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Ιουνίου.

«Υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση του Εθνικού Σταδίου είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», απαντά ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος παράλληλα δηλώνει ότι από πλευράς Περιφέρειας και Δήμου θα υπάρξουν παρεμβάσεις μόνο στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

«Θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο Εθνικό Στάδιο, ώστε να μπορέσουν να γίνουν με ασφάλεια οι προπονήσεις των κορυφαίων αθλητών στίβου», δηλώνουν τώρα οι αρμόδιοι, οι οποίοι αντικρίζουν την ίδια ώρα τις μεγάλες προσπάθειες, προετοιμασίες και συνεργασίες, από πλευράς των διοργανωτών.

Αυτό που εύχονται όλοι είναι να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα στο ζήτημα της προπόνησης των αθλητών και κυρίως η Κρήτη να κερδίσει το στοίχημα, προσφέροντας στους φιλάθλους ένα υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News