default-image

Οι Ιταλοί αποθεώνουν τον Μανωλά

Ποδόσφαιρο
Οι Ιταλοί αποθεώνουν τον Μανωλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Μανωλάς αποθεώνεται διαρκώς από τους Ιταλούς. Ο διεθνής στόπερ έχει κλέψει την καρδιά του Ρούντι Γκαρσία, που τον ξεκίνησε βασικό και (σχεδόν) δεν τον έβγαλε ποτέ και οι οπαδοί της Ρόμα, σύμφωνα με τον Τύπο, σύντομα θα τον λατρέψουν.

Το «roma24» καταγράφει τα κατορθώματα του Μανωλά στο ξεκίνημα της σεζόν και τον συγκρίνει μόνο με τον Αλνταΐρ, ενώ τονίζει πως αν ο πρώην «ερυθρόλευκος» άσος αρχίσει να πετυχαίνει και γκολ, θα γίνει Θεός, κάτι που δεν κατάφερε ο Τραϊανός Δέλλας.

Το αφιέρωμα στον Μανωλά της ιταλικής ιστοσελίδας ξεκινά κάπως έτσι: «Το 146 π.Χ. ο πρόξενος Λούσιο Μούμιο, με την καταστροφή της Κορίνθου, επιβλήθηκε στους Αχαιούς και η Ελλάδα υποτάχθηκε στη Ρώμη μετά από χρόνια. Περισσότερο από 20 αιώνες αργότερα, ένας Έλληνας ξεκίνησε από τη Νάξο να κατακτήσει τη Ρώμη και το πέτυχε μόλις μέσα σε έναν μήνα.

Ο Κώστας Μανωλάς που ήρθε από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αποτελεί ήδη την ραχοκοκαλιά της οπισθοφυλακής του Γκαρσία. Σε τρία παιχνίδια έχει καλές βαθμολογίες, ενώ προστίθεται και η αναμέτρηση στο Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (βαθμολογήθηκε με 7). Μαζί με τους Λίχτσταϊνερ και Κάσερες είναι ο καλύτερος αμυντικός της Serie A για την ώρα. Ένα λαμπρό ξεκίνημα με το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς που έχουν γράψει ιστορία στην Ρόμα».

Η μοναδική σύγκριση που γίνεται -σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι με τον Αλνταΐρ. «Ο Βραζιλιάνος είχε βαθμολογηθεί στα πρώτα τρία παιχνίδια με 7.5, 6 και 6.5. Τα ίδια έχει πετύχει και ο Μανωλάς που βαθμολογήθηκε με 7 στο ματς με την Φιορεντίνα και με 6.5 στα παιχνίδια με Έμπολι και Κάλιαρι», αναφέρεται.

Με τον Μανωλά να «καθαρίζει» τα πάντα πίσω, αυτό που περιμένουν άπαντες στη Ρόμα είναι ένα γκολ... «Όσοι επένδυσαν πάνω του είναι ευχαριστημένοι. Τα 10 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του μοιάζουν με μία κερδοφόρα επένδυση. Τώρα περιμένουμε από τον Μανωλά να ανοίξει λογαριασμό τερμάτων. Εντάξει, το σκοράρισμα δεν είναι η δουλειά του, αλλά την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 2 φορές στο Champions League και άλλες 3 στο πρωτάθλημα».

Και κάπου εκεί θυμούνται και τον Τραϊανό Δέλλα... «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στη Ρώμη λάτρευαν έναν Έλληνα Θεό (ο Δέλλας δεν έφτασε ποτέ στο αυτό το επίπεδο της θεοποίησης), αν όμως ο Μανωλάς αρχίσει να βάζει και γκολ...», καταλήγει με νόημα το δημοσίευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News