Αθλητισμός

Ντάλας:«Η προστασία των παικτών προτεραιότητα των διαιτητών»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα για τη συνάντηση που είχε με το νέο αρχιδιαιτητή Χιού Ντάλας. Με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στα λεγόμενα του Σκωτσέζου και τις θέσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρεται, ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής τόνισε ότι προτεραιότητα για τους διαιτητές πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των παικτών. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία να διασφαλιστεί ότι δε θα αγωνίζονται υπό πίεση, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός τους πριν την έναρξη του β' γύρου.

Κατά τ' άλλα, σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε την προβολή του βίντεο «Παράγκα και Όραμα», για το οποίο επισημαίνεται ότι ο Ντάλας δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο «για να μην του δώσει αξία».

Όσο για τον Παναθηναϊκό, η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει ότι δήλωσε μεν την εμπιστοσύνη του στον αρχιδιαιτητή, αλλά «εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τη δυνατότητα αναίρεσης λανθασμένης απόφασης διαιτητή, αναφέροντας παράδειγμα από αγώνα Celtic-Hearts».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Super League θεσμική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής με τον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ κ. Hugh Dallas.

Αφού ο πρόεδρος της Super League κ. Δημήτρης Αγραφιώτης καλωσόρισε τον κ. Dallas εκ μέρους όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους διαιτητές θα πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών.

Ο ίδιος ο κ. Dallas θέλει να διασφαλίσει ότι οι διαιτητές δε θα αγωνίζονται υπό πίεση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόθεσή του είναι να μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών, πιθανώς πριν την έναρξη του Β' Γύρου του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της διοργανώτριας αρχής έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με τον κ. Dallas για θέματα διαιτησίας.

Μεταξύ αυτών η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε και προβλήθηκε το δυσφημιστικό βίντεο που μεταδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το τηλεοπτικό δίκτυο ΣΚΑΪ, για το οποίο ο κ. Dallas δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ώστε να μην του δώσει αξία, όπως σημείωσε και τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα θεσμικά η ΕΠΟ και η Super League, ενώ εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών καταδίκασαν τη συγκεκριμένη δυσφημιστική πρακτική.

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης πήρε θέση υπέρ της μείωσης του αριθμού των διαιτητών, η ΠΑΕ Ατρόμητος εξέφρασε τον προβληματισμό της για το επίπεδο των βοηθών διαιτητών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού εξέφρασε και εκείνη την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Dallas, εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τη δυνατότητα αναίρεσης λανθασμένης απόφασης διαιτητή, αναφέροντας παράδειγμα από αγώνα Celtic-Hearts».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια