Αθλητισμός

Μουρίνιο: Να αφαιρούνται βαθμοί, όχι μόνο πρόστιμο

 O Zoσέ Μουρίνιο έδωσε συνέντευξη στο πορτογαλικό Maisfutbol και μίλησε μεταξύ άλλων για τις ποινές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε περιπτώσεις παραβίασης του Play, σχετικά με τις «καμπάνες» σε Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σ.Ζ. και Ζενίτ.  

Οι «πολίτες» τιμωρήθηκαν αρχικά με πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ, αλλά θα πληρώσουν μόνο τα 25 εφόσον συμμορφωθούν με τους κανονισμούς μέσα στη χρονιά. Ο Special One θεωρεί πως είναι λάθος η πολιτική αυτή της ΟΥΕΦΑ και θα έπρεπε να είναι σκληρότερες οι ποινές, αφού τα χρηματικά πρόστιμα δεν είναι αποτρεπτικά για να συμμορφωθούν οι σύλλογοι με τους κανονισμούς.

«Είναι τα πρόστιμα η δίκαιη τιμωρία; Δεν νομίζω. Κατά τη γνώμη μου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις βαθμούς και τίτλους! Αν έχεις ένα σημαντικό κεφάλαιο που σου επιτρέπει να ξεπερνάς το FFP, κερδίζεις τίτλους και στη συνέχεια σου επιβάλλονται πρόστιμα, θα συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο πράγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος, ενώ μίλησε και για την αποχώρηση του Λάμπαρντ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι:

«Η θέση του στην ιστορία της Τσέλσι παραμένει άθικτη. Θα γυρίσει πίσω μία μέρα, αυτό πιστεύω».


Δ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια