default-image

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός-Βέροια 3-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός kέρδισε απόψε στο Καραϊσκάκης με 3-0 τη Βέροια και τη... γκρέμισε από την κορυφή...

Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα (με 61% - 39% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο), δίχως πάντως να έχουν καλό ρυθμό επιθετικά. Η Βέροια από την πλευρά της δεν είχε σκοπό να παίξει αντιποδόσφαιρο και έδειχνε απειλητική στην κόντρα όποτε έβρισκε χώρους.

Μόλις στο 5ο λεπτό το αριστερό σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη, με τον Έλληνα διεθνή στράικερ να βρίσκει εντέλει δίχτυα στο 33' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε ανατροπή του Ντουρμάζ από τον Αμαραντίδη. Αμφισβητούμενη φάση, με τον Καλογερόπουλο να έχει ανοικτό οπτικό πεδίο και να υποδεικνύει με σιγουριά την εσχάτη των ποινών. Πριν και μετά την εκτέλεση του πέναλτι υπήρξε ένταση μεταξύ Μήτρογλου και Ντομίνγκες, καθώς ο Αργεντίνος εκνευρίστηκε με τον συμπαίκτη του για το γεγονός πως δεν τον άφησε να αναλάβει αυτός το χτύπημα.

Στο 35' Κασάμι και Φουστέρ έπαιξαν εξαιρετικά το "1-2" αλλά ο Ελβετός φάτσα με το γκολ προτίμησε να πασάρει στον Μήτρογλου (ήταν σε θέση οφσάιντ) που είδε τον Ραούλ Μπράβο να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Με το σκορ στο 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ορθώς δεν μέτρησε γκολ του Μήτρογλου που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στην σέντρα του Κασάμι. Η Βέροια εξακολουθούσε να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε - όχι πάντα με επιτυχία - να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει πονοκεφάλους στον Ρομπέρτο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ήθελε ένα δεύτερο τέρμα στο ματς, όμως του έλειπε η φρεσκάδα και ο ρυθμός. Στο 68' ο Μήτρογλου είδε ξανά να του ακυρώνεται γκολ καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μια οριακή φάση.

Από κάθετη του Φουστέρ ο Έλληνας διεθνής στράικερ είχε μια ακόμη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά του Ολυμπιακού, αλλά είδε τον Καντιμοίρη να του λέει "όχι" στο 73'. Ο γκολκίπερ της Βέροιας αρνήθηκε το γκολ και στον Μπενίτες επτά λεπτά αργότερα, ενώ ο Κατίδης είδε την κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι στο 83' να περνάει ψηλά άουτ.

Με ένα παλικαρίσιο γκολ ο Μπενίτες κλείδωσε την νίκη για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο Κασάμι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε το τρίτο γκολ των "ερυθρολεύκων". Το τελικό σφύριγμα του Καλογερόπουλου σφράγισε τις προσπάθειες όσων αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 3-0.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Εύβοιας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57' Γιαννούλης), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76' Μπενίτες).

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54' Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74' Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61' Κατίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News