default-image

Ταχύτερος ο Alonso στα ελεύθερα δοκιμαστικά

Αθλητισμός
Ταχύτερος ο Alonso στα ελεύθερα δοκιμαστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ομάδες και πιλότους να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς ισχύει με την απόφαση της FIA να περιορίσει δραστικά τα μηνύματα/συμβουλές/πληροφορίες μέσω ασυρμάτου και pitboard, ξεκίνησε η δράση στη Marina Bay της Σιγκαπούρης με τη διεξαγωγή της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών.

Tον καλύτερο χρόνο (1:49.056) σε αυτήν την πρώτη διαδικασία σημείωσε ο Fernando Alonso με τη Ferrari που ήταν κάτι παραπάνω από ένα δέκατο ταχύτερος των Lewis Hamilton - Nico Rosberg με Mercedes.

Πίσω από τα "ασημένια βέλη" βρέθηκαν οι πιλότοι της Red Bull με τον νικητή των τριών τελευταίων αγώνων της Σιγκαπούρης Sebastian Vettel να κλείνει το FP1 στην τέταρτη θέση, όντας οχτώ δέκατα πιο αργός από τον Alonso. Στο τέλος της διαδικασίας ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής "έμεινε" από πρόβλημα στο μοτέρ. Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo, ενώ στην έκτη θέση πλασαρίστηκε ο Jean-Eric Vergne που αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιο της Toro Rosso.

Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Kimi Raikkonen (είδε τα μπροστινά δισκόφρενα από ανθρακόνημα της Ferrari να φλέγονται σε μια επίσκεψη στα pits), o Jenson Button, o Daniil Kvyat και ο Sergio Perez.

Aρκετά πίσω έμειναν οι Williams, με τον Felipe Massa να είναι 13ος, σχεδόν 2,9" πίσω από τον ταχύτερο συνδυασμό και τον Valtteri Bottas να βρίσκεται δυο θέσεις πιο κάτω, σχεδόν δύο δέκατα πιο αργός από τον Βραζιλιάνο ομόσταβλό του.

Eνδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά στην απόφαση της FIA, είναι οι ερωτήσεις πιλότων σχετικά με την απόδοσή τους σε κάποια σημεία της πίστας σε συγκριτικά με αντιπάλους τους, οι οποίες έμειναν αναπάντητες από τους ανθρώπους των ομάδων.

Το κατά πόσο αυτή η απόφαση η οποία έρχεται τη στιγμή που το Πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία, έχει νόημα είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

Το FP2 ξεκινά στις 16:30GR και θα καλυφθεί σε απευθείας μετάδοση από το OTE TV.

ΠΗΓΗ: www.caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News