default-image

Ζήσης: "Δεν έχουμε πιάσει... ταβάνι"

Μπάσκετ
Ζήσης: "Δεν έχουμε πιάσει... ταβάνι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαίρεται τη στιγμή, αλλά μέχρι εκεί… Ο Νίκος Ζήσης εμφανίστηκε χαρούμενος απ' τη νέα επιτυχία της Ελλάδας (επί της Αργεντινής) που την πέρασε ως πρώτη στην φάση των «16», ωστόσο ξεκαθαρίζει πως άμεσα η προσοχή όλων στρέφεται στο επόμενο ματς της Κυριακής με τη Σερβία.

Οι δηλώσεις του μεγάλου αρχηγού στην κάμερα του OTE: «Πιστεύω τους δώσαμε μεγάλη χαρά, όπως και σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως μπορείς να πεις πολλά για το παιχνίδι. Από την άλλη σκέφτομαι ήδη την Κυριακή. Έχουμε 5-0, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι ένα παιχνίδι. Μπορούμε να το χαρούμε ελάχιστα ή καθόλου. Δεν μειώνω αυτό που κάναμε. Τι να πω για την Αργεντινή; Τους λείπει το αστέρι, Τζινόμπιλι και Ντελφίνο. Είναι εφτάψυχη. Παίκτες που έχουν πάρει αμέτρητα μετάλλια και παίκτες που δεν σταμάτησαν να παλεύουν. Τους σέβομαι απεριόριστα. Πόσο μάλλον όταν ήμασταν 19 μπροστά και μείωσαν στο καλάθι. Είμαι περήφανος για όλους. Καταθέσαμε τη ψυχή μας. Καλώς ή κακώς το ξεχνάμε και σκεφτόμαστε την Κυριακή».

Για το ταβάνι της Ελλάδας, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα να παίξει τέτοιο αγώνα δεν το είχε ξανακάνει. Από το συν 19 να πάει στο συν 2. Είχαμε νεκρά διαστήματα. Όταν παίζεις transition είναι δεδομένο πως θα δεχτείς κάποια break. Είναι η ποιότητα, η καρδιά και η ψυχή. Η συγκέντρωση στην άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη τακτικής. Ο κόσμος τους έσπρωξε, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το ματς. Η περίληψη είναι πως θα ακούσατε το τετριμμένο πως πηγαίναμε από αγώνα σε αγώνα. Δεν ξέρουμε το ταβάνι της ομάδας. Δεν πιστεύουμε πως είμαστε η ομαδάρα. Πηγαίναμε βήμα - βήμα με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Όλοι περίμεναν τα τελευταία δυο παιχνίδια και τα καταφέραμε. Τα χιαστί όμως σε φέρνουν σε μεγάλες μάχες. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Ο Μπουρούσης έχει προηγούμενα. Πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ότι έγινε στον όμιλο έγινε. Τώρα θα συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Για τη φάση με το buzzer beater, είπε: «Απολογήθηκα γιατί εκείνη τη στιγμή εκνευρίστηκα γιατί ο Καπάτσο έκανε flopping και πήρε το φάουλ και έγιναν βήματα που δεν τα έδωσαν. Έγινε και φάουλ σε εμένα. Ήταν λάθος και για αυτό απολογήθηκα. Αυτή η ομάδα έχει δώσει δύο μεγάλες πίκρες, έστω και μία μικρή χαρά τη δώσαμε πίσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News