default-image

Πρώτη η Λιθουανία, 67-64 τη Σλοβενία

Μπάσκετ
Πρώτη η Λιθουανία, 67-64 τη Σλοβενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η Λιθουανία έσπασε το μέχρι τώρα αήττητο σερί της Σλοβενίας, επικράτησε με 67-64 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο, αποφεύγοντας στα ζευγαρώματα τους Αμερικανούς.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, μετά από εκπληκτική άμυνα από την Λιθουανία, η οποία επέτρεψε στους Σλοβένους να πετύχουν μόλις ένα καλάθι, 45 περίπου δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Μοιραίος για τους Σλοβένους ήταν ο Ζούπαν που αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε προβάδισμα, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ενώ άστοχος ήταν και ο Λόρμπεκ, που προσπάθησε να ισοφαρίσει στην εκπνοή, αλλά κόπηκε από τον Λαβρίνοβιτς.

Έτσι, οι Σλοβένοι, παρά τις τέσσερις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, δεν κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι στον τέταρτο όμιλο και αντ' αυτού κατετάγησαν στην δεύτερη θέση, η οποία τους «ρίχνει» αντιμέτωπους με τους Αμερικανούς σε περίπτωση πρόκρισης στην 8άδα.

Κορυφαίος των Λιθουανών ήταν ο Βαλαντσιούνας με 12 πόντους, ενώ 11 με οκτώ ριμπάουντ είχε ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Από τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λόρμπεκ με 14, ενώ σε κακή ημέρα βρέθηκε ο Γκόραν Ντράγκιτς που είχε 12 πόντους με 0/5 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 36-44, 55-62, 67-64.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News