default-image

Ισοπαλία «χρυσάφι» για τον ΑΠΟΕΛ

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία «χρυσάφι» για τον ΑΠΟΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτέλεσμα που του δίνει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο ΑΠΟΕΛ στη Φιλανδία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη γύρισε από το 2-0, πήρε την ισοπαλία και αισιοδοξεί για τη ρεβάνς.

Στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση 10 λεπτά στο ξεκίνημα, δεν εξελίχθηκε καλά για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι δέχθηκαν ένα φτηνό γκολ από τον Σάβεϊτζ και βρέθηκαν νωρίς να κυνηγά το σκορ.

Οι Φινλανδοί πατούσαν καλύτερα και μετά το προβάδισμα που πήραν, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η επιλογή τους να δώσουν χώρο στον ΑΠΟΕΛ, τους βοήθησε πάρα πολύ, αφού κάθε τους αντεπίθεση ήταν κίνδυνος θάνατος για τον Πάρντο, ο οποίος στο 23' παραλίγο να γίνει μοιραίος, αλλά πρόλαβε την τελευταία στιγμή και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη έμοιαζαν να τα έχουν... χαμένα, όμως ακόμη και έτσι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Καρλάο, στο 39', σημάδεψε με κοντινή κεφαλιά το κάθετο δοκάρι. Η ευκαιρία φαινόταν πως ξυπνούσε τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ.

Στο 45' ο διαιτητής, εντελώς λανθασμένα, υπέδειξε πέναλτι σε (υποτιθέμενη) ανατροπή του Άλο από τον Καρλάο και ο Σάβεϊτζ δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελσίνκι.

Και ενώ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης φαινόταν πως το σκηνικό θα ήταν ίδιο, μία φάση έμελλε να αλλάξει άρδην την εικόνα του αγώνα υπέρ του ΑΠΟΕΛ! Στο 49' ο Κάντζι χτύπησε τον Βινίσιους και αφού δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με ποδοσφαιριστή λιγότερο την ομάδα του.

Η ομάδα του Δώνη δεν άφησε το αριθμητικό πλεονέκτημα να πάει χαμένο και αμέσως άρχισε το… σφυροκόπημα. Η μπάλα μεταφέρθηκε έξω από την περιοχή των Φινλανδών, οι ευκαιρίες άρχισαν να αυξάνονται και σε διάστημα τριών λεπτών το 2-0 έγινε 2-2!

Στο 71' ο Γκόμες σέντραρε από δεξιά και ο Ντε Βινσέντι με δυνατή κεφαλιά «κάρφωσε» τον Τόρνες, ενώ στο 74' ο σκόραρε σέντραρε και ο Σέρινταν με τον ίδιο τρόπο έφερε το ματς στα ίσα. Αυτό δεν καθησύχασε τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στα τελευταία 15 λεπτά προσπάθησε ακόμη και να φύγει νικητής από το «Σονέρα».

Η είσοδος του Αδόρνο δεν βοήθησε τόσο και πέραν κάποιων μικρό ευκαιριών το τρίτο γκολ δεν ήρθε, όμως το τελικό αποτέλεσμα χρίζει φαβορί τον ΑΠΟΕΛ για τον επαναληπτικού του ΓΣΠ σε μία εβδομάδα.

Ελσίνκι (Μίκα Λέχκοσουο): Τόρνες, Σόσα, Μορέν, Χεϊκίνεν, Λάμπι, Ταΐνιο, Σιούλερ (76' Βαϊρίνεν), Λοντ (88' Μάνστρομ), Άλο (78' Μπα), Σάβεϊτζ, Κάντζι.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρζιο, Καρλάο, Αμορίν, Αντωνιάδης (Ιωάννου 75'), Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (63' Εφραίμ), Ντε Βινσέντι, Σέρινταν (78' Αδόρνο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News