default-image

Χαλκιαδάκη και Μηλάκη στο δρόμο για το Ρίο

Σπορ
Χαλκιαδάκη και Μηλάκη στο δρόμο για το Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το εισιτήριο πρόκρισης στην Παραολυμπιάδα του Ρίο επέστρεψαν από τη Σεγόνια της Ισπανίας οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, οι οποίες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Οι διεθνείς αθλήτριες του «Τάλως», παρά τις ατυχίες που είχαν (είχαν πτώση, ενώ για περίπου 80 χιλιόμετρα αγωνίστηκαν με στραβές ρόδες), κατάφεραν να τερματίσουν στον αγώνα αντοχής 84 χιλιομέτρων, κατακτώντας μάλιστα την 6η θέση με χρόνο 2.19.39, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σταθερά στην ελίτ του αθλήματος. Επίσης, στην ατομική χρονομέτρηση των 22 χιλιομέτρων κατέλαβαν τη 10η θέση με χρόνο 32.19.

Μετά από αυτές τις επιτυχίες και τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, σε συνδυασμό και με τις επιτυχίες στην πίστα πριν λίγους μήνες, ανέβασαν τη Ελλάδα πολύ ψηλά στην κατάταξη, «κλειδώνοντας» και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από τώρα ένα εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016!

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Νίκος Ευάγγελος, ο οποίος στην κατηγορία Η2 στην πρώτη του συμμετοχή σε τόσο υψηλό επίπεδο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, αφήνοντας σπουδαίες υποσχέσεις για το μέλλον. Στον αγώνα αντοχής 36 χιλιομέτρων κατέλαβε την 11η θέση με χρόνο 1.34.33 και στην ατομική χρονομέτρηση 11 χιλιομέτρων τη 12η θέση με χρόνο 24.21.

Υπερήφανο για τους αθλητές του δηλώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο «Τάλως». Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η επιτυχία του γυναικείου τάντεμ έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία, καθώς σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με μεγάλη ένταση και μάχες στα πρώτα χιλιόμετρα, είχαν μια πτώση με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο, όμως επανήλθαν στην κορυφή και μάλιστα τερμάτισαν με σοβαρό πρόβλημα στις ρόδες, καθώς είχαν στραβώσει και πήγαιναν με φρένο για σχεδόν 80 χιλιόμετρα.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ικανοποιημένοι γι' αυτές τις επιτυχίες των αθλητών μας, που πλέον ξεκινούν την προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Greenville των Ηνωμένων πολιτειών (28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου).

Σ' αυτό τον αγώνα χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων, καθώς οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και οι ανάγκες πάρα πολλές. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας στήριξαν και μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια: Το σύλλογο γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και το Ροταριανό όμιλο Ηρακλείου για την αγορά των ποδηλάτων, την εταιρεία TRANSCOMBI EXPRESS S.A. που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός χορηγός και αρωγός στις προσπάθειές μας, την Aegean Airlines για τα εισιτήρια του αθλητή Νίκου, τη Minoan Lines για τη έκπτωση στα εισιτήρια του σωματείου, τη Hertz για τη χορηγία του mini Bus για τις μετακινήσεις των αθλητών και το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο Παγκρήτιο στάδιο.

Όλοι έχουν συμβάλει στη συντήρηση και ανάπτυξη όλης αυτής της προσπάθειας που τόσο ανάγκη έχουν οι αθλητές μας για να προχωρήσουν.

Το Δ.Σ. του σωματείου «ΤΑΛΩΣ» συγχαίρει τους αθλητές της για τις σπουδαίες αυτές επιτυχίες που τιμούν τη χώρα και τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News