default-image

Ο Εργοτέλης συμμετέχει στην εκδήλωση «οδηγούμε με ασφάλεια»

Ποδόσφαιρο
Ο Εργοτέλης συμμετέχει στην εκδήλωση «οδηγούμε με ασφάλεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο ο Εργοτέλης είναι ένας εκ των διοργανωτών  της εκδήλωσης «Οδηγούμε με ασφάλεια» που θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Την Κυριακή 3 Αυγούστου στο Thalassa beach bar, στην Αμμουδάρα, θα διοργανωθεί μια ολοήμερη εκδήλωση με θέμα "οδηγούμε με ασφάλεια". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και ο Εργοτέλης είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών.

Επειδή ο άδικος θάνατος ή ο τραυματισμός στην άσφαλτο, είναι το πιο επώδυνο κοινωνικό σκάνδαλο, η πιο μεγάλη πηγή πόνου για τις οικογένειες και τους αγαπημένους των αδικοχαμένων. Επειδή είναι απολύτως εφικτό να μειωθεί, ακόμη και μέχρι εξαφανίσεως, ο αριθμός των θυμάτων, που στην Κρήτη είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί Τουρνουά Beach Volley, Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ. Θα συμμετέχουν ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Νομού Ηρακλείου, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν Διοικήσεις ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς και ομάδες που θα συσταθούν από φίλους που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε ένα από τα δύο τουρνουά. Οι νικήτριες ομάδες των τουρνουά, πέρα από το τρόπαιο, θα λάβουν ως έπαθλο (ο κάθε παίκτης) και από ένα εισιτήριο διαρκείας του Εργοτέλη για τη σεζόν 2014-2015. Ταυτόχρονα προγραμματίζονται μουσικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του Thalassa Beach Bar με συναυλία από τον Μανώλη Κονταρό και καλοκαιρινή μουσική με γνωστούς DJ.

Η κοινωνική προσφορά στους συνανθρώπους μας με θέμα "οδηγούμε με ασφάλεια" δεν σταματάει στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία με την ολοήμερη εκδήλωση, την Κυριακή 3 Αυγούστου, αλλά θα έχει και συνέχεια. Το πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας με τον Πλατανιά την 3η αγωνιστική στο Παγκρήτιο Στάδιο, θα χαρακτηριστεί με θέμα "οδηγούμε με ασφάλεια". Αυτό γίνεται και λόγω του Κρητικού στοιχείου, ανάμεσα σε δύο ομάδες του Νησιού και των πολλών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί στον Βόριο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει βροντερό "παρών" στην εκδήλωση απηύθυνε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Άγγελος Χαντί. "Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία που γίνεται και η οποία θα βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να «οδηγούμε με ασφάλεια» που είναι και το σλόγκαν της διοργάνωσης. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχει στην εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε ένας από εμάς θα αντιληφθεί πως είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ώστε να ελαττωθούν και αν είναι δυνατό να εξαφανιστούν τα ατυχήματα και κατά συνέπεια τα θύματα της ασφάλτου. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να έχει και συνέχεια"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News