Αθλητισμός

Γκέκας: «Ήθελα να βρω ομάδα για να είμαι έτοιμος για την Εθνική»

Δε χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ ο Φάνης Γκέκας για να απαντήσει θετικά στην πρόταση που είχε από την Ακχισάρ καθώς, όπως τόνισε ο ίδιος, ήθελε να είναι έτοιμος για την Εθνική ομάδα.

Ο Έλληνας επιθετικός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ?τόνισε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ θέλει να ξεκινήσει γρήγορα τις υποχρεώσεις του με την Ακχισάρ ώστε να είναι διαθέσιμος στην Εθνική του Ρανιέρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φάνης Γκέκας:

Για την επιστροφή του στην Ακχισάρ: «Θέλαμε και οι δύο πολύ να γίνει αυτή η μεταγραφή. Κάτσαμε μόνο δύο λεπτά στο τραπέζι και τα βρήκαμε κατευθείαν. Πέρυσι δεν τα βρήκαμε, διότι χάλασε η συμφωνία στις λεπτομέρειες Η ομάδα δεν έχει αλλάξει, παρά ελάχιστα το ρόστερ της. Έφυγαν λίγοι παίκτες και μόνος ο προπονητής έχει αλλάξει ουσιαστικά. Μπορεί να πετύχει η ομάδα, διότι και στην περυσινή σεζόν για λίγο έχασε την έξοδο στην Ευρώπη».

Για το τι μπορεί να προσφέρει: «Η ομάδα με απέκτησε για τα γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορώ να προσφέρω και σε άλλους τομείς. Όπως η Ακχισάρ θέλει να πετύχει τους στόχους της έτσι και εγώ μπορώ να βοηθηθώ για να πετύχω τους δικούς μου. Η υπόθεση εκτός από εμένα νομίζω ότι χαροποίησε και τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια με πάει το τούρκικο πρωτάθλημα και με πάει ο κόσμος. Νιώθω πολύ καλά και είμαι ευτυχισμένος για αυτό που κάνω. Πολύ δύσκολα δίνονται τόσα λεφτά σε Έλληνα ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα».

Για την Εθνική: «Είναι σημαντικό κομμάτι η Εθνική και ήθελα πολύ να τελειώσει το θέμα της μεταγραφής μου για να αρχίσω γρήγορα τις υποχρεώσεις μου με την Ακχισάρ, ώστε να είμαι έτοιμος και για την Εθνική».

Για την εποχή Ρανιέρι: «Καινούργιος προπονητής, καινούργια νοοτροπία, καινούργια πράγματα. Είναι έμπειρος σε μεγάλες διοργανώσεις ο προπονητής και έχει τις δυνατότητες η ομάδα να προκριθεί. Είναι ευκαιρία για τον προπονητή να γνωρίσει την ομάδα (μέσω των προκριματικών). Είναι σημαντικό για αυτόν να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ώστε να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται και για να κάνει τις επιλογές. Είναι προτεραιότητα για εμένα η Εθνική. Είναι σημαντικό κομμάτι για εμένα».

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Πιστεύω πως κάθε ομάδα μπορούσε να φθάσει ψηλά. Η καθεμιά έφθασε πάνω-κάτω εκεί που άξιζε, εξαιρώντας λίγες ομάδας. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, αλλά ήμασταν άτυχοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κάποιες φορές δεν σε αφήνει να κάνεις αυτό που θέλεις και για το οποίο προσπαθείς. Όποια ομάδα έφθασε μέχρι εκεί (στα νοκ άουτ) θα μπορούσε να πάει μέχρι και τον τελικό. Το σημαντικότερο ήταν για κάθε ομάδα να μην δεχθεί το γκολ και δίκαια το πήρε η Γερμανία».

Για το καθοριστικό πέναλτι που έχασε κόντρα στην Κόστα Ρίκα: «Εγώ το βλέπω πιο έντονα από τον καθένα. Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα το εκτελούσα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ο αντίπαλος ήταν τυχερός και βρέθηκε και σε καλή κατάσταση».

Σχόλια