default-image

Έγινε η κλήρωση για Α2 ανδρών-γυναικών βόλεϊ

Σπορ
Έγινε η κλήρωση για Α2 ανδρών-γυναικών βόλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση για τον καταρτισμό του Α' και Β' ομίλου στην Α2 βόλεϊ των ανδρών και της Α2 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Όσον αφορά στις κρητικές ομάδες, κληρώθηκαν στον α' όμιλο. Στους άνδρες, ο ΟΠΕΡ και τα Χανιά θα βρουν στο δρόμο τους τις εξής ομάδες: Ελληνικά Ναυπηγεία, Εθνικός Πειραιώς, Μίλων, Πανελλήνιος, Οδυσσέας, ΑΟΝ Αργυρούπολης, Απόλλων, Κύζικος, Δραπετσώνα και Ροδίων Άθλησις.

Στην Α2 γυναικών, Μεσσαρά και ΝΟ Σούδα θα αντιμετωπίσουν τους Αστέρας Αγίου Δημητρίου, Πανιώνιο, ΖΑΟΝ, Ιωνικό Ν.Φ., Παλλήνη, Ηρακλή Κηφισιάς, Ηλυσιακό, Θέτις Βούλας, Τράχωνες, Παγγεραγωτικό.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σωματείων της Α2 Ανδρών δεν είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις ενός ενιαίου ομίλου, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τις επιστολές που απέστειλαν τα σωματεία της Αττικής κι από τη συζήτηση που προηγήθηκε της κλήρωσης, καθώς το κυριότερο αίτημα που διατυπώθηκε ήταν η αλλαγή κατανομής των ομίλων για την περίοδο 14-15 προκειμένου να επιβαρυνθούν λιγότερο οικονομικά τα σωματεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ στο πλαίσιο της υλοποίησης της πάγιας στρατηγικής της διοίκησης να στηρίξει κάθε προσπάθεια επιβίωσης των σωματείων εν μέσω της κρίσης και με δεδομένο ότι η προκήρυξη που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να τροποποιηθεί, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της:

-Να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους, να το δηλώσουν εγγράφως μέχρι τις 31/7 δηλώνοντας παράλληλα και την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε μικρότερη κατηγορία και να τις αντικαταστήσει με ομάδες από τη Β' Εθνική.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται κατ' εξαίρεση για τη φετινή μεταβατική χρονιά και προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες των σωματείων αυτών να επιβιώσουν.

 Τέλος σε σχέση με το αίτημα των έντεκα σωματείων της ΕΣΠΑΑΑ και της ΕΣΠΕΔΑ να δοθούν στη δημοσιότητα οι γραπτές προτάσεις για τη δημιουργία της Pre League όλων των συλλόγων, η ΕΟΠΕ είναι διατεθειμένη να το πράξει εφόσον έχει την συγκατάθεση των ίδιων των σωματείων που απέστειλαν τις απόψεις τους.

Όσον αφορά την κλήρωση αναλυτικά οι όμιλοι που προέκυψαν είναι οι εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Α' όμιλος

Ελληνικά Ναυπηγεία

Εθνικός Πειραιώς

ΑΟΝ Αργυρούπολης

Ροδίων Άθλησις

Β' όμιλος

Πήγασος Νέου Κόσμου

Ολυμπιάδα Πατών

Ερμής Πατρών

Καλαμάτα 80

ΓΕ Μεσολογγίου

Ερμής Ηγουμενίτσας

Κόροιβος Αμαλιάδας

ΦΘΙΑ Λαμίας

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α' όμιλος

Αστέρας Αγίου Δημητρίου

Ιωνικός Ν.Φ.

Ηρακλής Κηφισιάς

Θέτις Βούλας

ΝΟ Σούδας

Β' όμιλος

ΓΣ Χαλανδρίου

Ακρίτας Καλαμάτας

Απόλλων Πατρών

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News