default-image

"Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια"

Ποδόσφαιρο
"Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «αφεντικό» της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην «Αίγλη» του Ζαππείου και τόνισε πως το νέο γήπεδο της Ένωσης χτίζεται στη Ν. Φιλαδέλφεια. Τη συνέντευξη Τύπου «άνοιξε» ο project manager του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του όλου έργου, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το αντικείμενό του. Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

«Βρισκόμαστε στην παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων. Θα αναφερθώ σε ζητήματα που είτε οφείλονται σε παρεξηγήσεις, είτε σε ανάμειξη παραγόντων που δεν δικαιούνται να εμπλέκονται στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Πρόκειται για ένα αθλητικό, πολιτισμικό αλλά και αναπτυξιακό έργο. Διαβάζουμε τοποθετήσεις μη αρμοδίων. Είναι η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Όμως η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. ΑΕΚ χωρίς γήπεδο δεν έχει παρόν και μέλλον» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πάνω σε τρεις άξονες. Ο πρώτος ήταν η απόφαση και ακλόνητη επιθυμία να επιστρέψουμε. Ο δεύτερος η συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση. Ο τρίτος ήταν να γίνουν όλα με διαφάνεια και νομιμότητα, με τη δημιουργία της «δικέφαλος 1924.

Η ΑΕΚ δεν ζήτησε ποτέ να της χαριστεί γήπεδο ή να της δοθεί δωρεάν έκταση ή να της γίνουν διευκολύνσεις που έγιναν σε άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ έχει δική της έκταση. Δεν ζητά κάτι από κανέναν. Ζητά από την πολιτεία να πράξει τα νόμιμα. Θέλουμε να ξεκινήσει ένα αναπτυξιακό έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή και δύο μοναδικών μουσείων. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πουθενά αλλού.

Υπάρχει υποκρισία ορισμένων που δείχνουν ότι κόπτονται για το Άλσος. Σέβομαι τις ευαισθησίες του κόσμου. Επισκέφθηκα, όμως, τον τελευταίο καιρό πολλές φορές το Άλσος. Στενοχωρήθηκα και τρόμαξα από την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει.

Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα απ' αυτό το Άλσος χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός. Είναι ένας χώρος που περιλαμβάνει πολλά εγκαταλελειμμένα παράνομα κέντρα. Ο ζωολογικός κήπος που ήταν φημισμένος, φιλοξενεί αδέσποτα σκυλιά!

Γι' αυτό το εγκαταλελειμμένο Άλσος, έγινε… επανάσταση για 52 δέντρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;

Επιδιώξαμε τη συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου, χωρίς να θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Το θέμα του γηπέδου έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Εμείς ανοίξαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα χαρτιά μας στην τοπική κοινωνία. Δηλώσαμε πως θα κατασκευάσουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της περιοχής. Χωρίς εμπορικές χρήσεις.

Το μόνο που ζητήσαμε ήταν η αρωγή του δήμου. Ζητήσαμε τα 2,4 στρέμματα αναλαμβάνοντας αντίστοιχες δεσμεύσεις. Θα φυτέψουμε 2.00 δέντρα και 1.000 θάμνους. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε όσα είπαμε και δεσμευτήκαμε.

Αντίθετα έχουν αλλάξει θέσεις άλλων για πολλά. Γίνεται σκόπιμη προσπάθεια να συνδεθεί το γήπεδο με αόριστα επιχειρηματικά συμφέροντα. Καλώ οποιονδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να μου πει ένα σημείο που να προκύπτει έστω και υπόνοια μελλοντικών επιχειρηματικά συμφερόντων

Δημιουργήθηκε ένταση στον κόσμο εξαιτίας όλων αυτών. Θα ήθελα να υπενθυμίζω πως το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι ομάδα προσφυγιάς και απλών ανθρώπων. Δόθηκε η εντύπωση πως με πολύ άδικο τρόπο επιδιώκεται η ματαίωση της κατασκευής.

Εμείς επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή τη συναίνεση. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε φορά να διαφωνεί. Όμως δίνουμε εξηγήσεις. Μικρή ομάδα οργανωμένων προέβη σε πράξεις για τις οποίες μετάνιωσαν και ζήτησαν συγγνώμη.

Για όποιον μίλησε για φασιστικές μεθόδους και οργανωμένους στρατούς, θα πω πως ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί οργανωμένο ιδιωτικό στρατό κανενός. Με τις σωστές και τις λάθος επιλογές τους, με κάποιες από τις οποίες διαφώνησα κι εγώ, πάντα έχουν την ανεξαρτησία τους. Ο κόσμος την τελευταία 20ετία έζησε κατάφορη αδικία. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων, τώρα βλέπει και την πρωτοφανή κλοπή ολόκληρου γηπέδου.

Πρέπει να γνωρίζουν καλά όλοι πως οι ΑΕΚτζήδες δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα γίνονταν οργανωμένος στρατός κανενός. Για το γήπεδο της ΑΕΚ πάει να γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος και αναρωτιούνται γιατί.

Θέλουμε ο ΑΕΚτζής να μην είναι άστεγος και να χαίρεται την ομάδα του εκεί που την αγάπησε. Ο ιδεολόγος κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο πρωταγωνιστής το 1999, όταν αψήφησε τις βόμβες του ΝΑΤΟ και στείλαμε μήνυμα σε όλον τον πλανήτη κατά του πολέμου.

Δεν μπορεί να γίνεται κυνήγι μαγισσών σε βάρος των οπαδών της ΑΕΚ, τη στιγμή που είχαν προκληθεί από ανακοινώσεις που έκαναν λόγο για τραμπούκους και μπράβους.

Η ΑΕΚ δεν ανήκει σε ιδιοκτήτες και κόμματα. Ζητούμε κι απαιτούμε ίση μεταχείριση. Ζητούμε τη συμβολή στην κατασκευή του γηπέδου, κόντρα σε άνομα συμφέροντα.

Το γήπεδό μας δεν μπορεί να το κατασκευάσει η ερασιτεχνικη ή το κράτος στην κατάσταση που βρίσκεται. Τα γήπεδα παγκοσμίως κατασκευάζονται με ιδιωτικά κεφάλαια. Για να μην πέσει η ΑΕΚ θύμα επιχειρηματικών συμφερόντων, βρήκαμε τη χρυσή τομή. Ιδρύσαμε τη «Δικέφαλος 1924» που δεν ανήκει σε κανέναν και δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά την κατασκευή του γηπέδου.

Ήταν η μόνη λύση για να προχωρήσουμε με εντιμότητα και διαφάνεια στην κατασκευή του γηπέδου, χωρίς η ΑΕΚ να έχει στο μέλλον ανάγκη από προστάτες. Θέλουμε να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Είμαστε απλοί συμμέτοχοι, ούτε ιδιοκτήτες, ούτε επενδυτές. Έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες, τεχνογνωσία και μπορούμε να φέρουμε τις εργασίες σε πέρας.

Ναι, θέλουμε να συνδέσουμε το όνομά μας με την αγαπημένη μας ομάδα. Όμως το ίδιο θα κάνει και ο τελευταίος οπαδός μας που θα επενδύσει στην ομάδα. Το γήπεδο θα το φτιάξουμε όλοι μαζί!

Το πεδίο συναίνεσης και συνεννόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί. Το συγκεκριμένο έργο έχει και κοινωνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα που επηρεάζει όλη την Αττική. Το μουσείο της ιστορίας του προσφυγικού ελληνικού που θα φτιάξουμε, αφορά όλα τα σχολεία και θα δέχεται επισκέψεις όλον τον χρόνο. Αφορά όλους τους Έλληνες, όχι μόνον τις προσφυγικές περιοχές.

Θέλουμε τον Δήμο δίπλα μας. Το έργο είναι παραφύσιν να προχωρήσει χωρίς την αρωγή του δήμου. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του τότε υποψήφιου δημάρχου. Κάναμε τα βήματα που μας αναλογούν και θέλουμε να ελπίζουμε πως και η νέα δημοτική Αρχή θα κάνει τα δικά της βήματα.

Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα είναι κέντρο άθλησης και πολιτισμού, με επισκεψιμότητα 365 ημέρες χρόνο. Ένα έργο μοναδικό που θα δώσει ζωή και πνοή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Μετά απ' αυτό το έργο ένα εκατομμύριο επισκέπτες θα περνούν κάθε χρόνο από την πόλη. Θα μπορούν να διοργανώνονται γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού θα διδάσκει ιστορία. Επίσης θα δημιουργηθούν 1.500-2.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών και 200 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του γηπέδου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα τρέψουμε με… 1000 ώστε να μη χάσουμε ούτε λεπτό. Η ΑΕΚ γεννήθηκε στα δύσκολα γι' αυτό είμαστε νικητές. Νικητές στα δύσκολα.

Το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Βάζουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει, στο πιο ψηλό βάθρο της ιστορίας της».

Σε ερώτηση σχετική με το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στον λαό της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος σε κάποιες αποστροφές του λόγου του δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του με τη φωνή του να «σπάει» είπε: «Ζητάμε συναίνεση. Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί αυτή η συναίνεση και το γήπεδο θα γίνει».

Σχετικά με το αν μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο χωρίς την εκχώρηση των 2,4 στρεμμάτων που προβλέπουν τα σχέδια που έχουν κατατεθεί, ο κ. Μελισσανίδης είπε: «Αν δεν πάρουμε τα 2,4 στρεέμματα μπορούμε να κάνουμε γήπεδο χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν. Όμως θα είναι μικρότερο, δεν θα είναι προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ και θα γίνουμε και πάλι πρόσφυγες. Είναι άδικο για 2,4 στρέμματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πρόταση από τον Δήμο Νέας Ιωνίας για κατασκευή γηπέδου σε δική του έκταση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν χώροι πολλοί που θέλουν να μας φιλοξενήσουν. Όμως είναι ιστορικής σημασίας να γίνει το γήπεδο εκεί όπου το έφτιαξαν οι πατεράδες μας».

Αναφορικά με το αν έχει υπάρξει εσχάτως επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, τη νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου αλλά και για τη σύμβαση με την ερασιτεχνική, η απάντηση του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν: «Περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι. Για την κα Δούρου δεν γνωρίζω. Η σύμβαση με την ερασιτεχνική έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Είναι όλα νομότυπα. Το γήπεδο θα ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Όλος ο προϋπολογισμός και το business plan στηρίχτηκε στα 20 εκατ. της Περιφέρειας. Αν δεν δοθούν, κάτι που δεν νομίζω διότι είναι νόμιμο, δεν θα θέλουν να κάνουμε γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια, δεν μας αφορά.

Η Περιφέρεια έχει κονδύλι 160 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις. Για ποιόν λόγο να μην αποκτήσει η ΑΕΚ γήπεδο, από τη στιγμή που για άλλα γήπεδα χαρίστηκαν οικόπεδα. Εμείς θέλουμε να έχουν όλοι γύηπεδα.

Δόθηκαν 75 στρέμματα στον Ολυμπιακό, 142 στη Λάρισα (ιδιοκτησίας γγΑ), στην ΑΕΚ, το 1934 και τώρα η συζήτηση γίνεται για 29,1 στρέμματα συνολικά!».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικέ με τις συζητήσεις που έγιναν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αντιπροσωπεία της ομάδας ήταν στη Βουλή και συζήτησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανα κι εγώ, όπως μου ζητήθηκε, επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου ζητήθηκε το έκανα. Θέλω να πιστεύω πως θα ισχύσουν όσα έχουμε συμφωνήσει. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το έργο δεν θα το σταματήσει κανείς. Έγιναν τρεις συναντήσεις. Δώσαμε ό,τι ζητήθηκε. Απαντήσαμε σε όλα τα ερωτηθήκαμε. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, είναι επίσημα έγγραφα».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν πάνω από 10.000 μέτοχοι που έχουν συνεισφέρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η χρήση θα είναι της «Δικέφαλος 1924», όμως το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατασκευής του γηπέδου χωρίς της συναίνεση του Δήμου, αποσαφήνισε: «Θέλουμε γήπεδο με τη συναίνεση του Δήμου. Για να γίνει ένα νέο γήπεδο, χρειάζονται πολλά περιφερειακά έργα. Όταν έγινε το γήπεδο Καραϊσκάκη, τα περιφερειακά έργα που αναπτύχθηκαν ήταν πολλών εκατομμυρίων. Αερογέφυρες, μετρό, αντιπλημμυρικά.

Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε ένα έργο στο οποίο θα πέσουν τόσα εκατομμύρια. Είναι διεστραμμένα μυαλά. Δεν θέλω να οικονομήσω τίποτα. Δεν θέλω δουλειές από την ΑΕΚ. Δόξα σοι ο Θεός μου έχουν έρθει καλά τα πράγματα. Τα λεφτά μου θα βάλω, όπως και άλλοι επώνυμοι ΑΕΚτζήδες. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Εκτός αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν θα περάσει».

Εν κατακλείδι, ο κ. Μελισσανίδης ανέγνωσε επιστολή που του έστειλε μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προστασίας Πρασίνου & Φύσης της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην επιστολή αναφερόταν πως ο σύλλογος είναι αντίθετος με την κατασκευή του γηπέδου. Όμως θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο σημείο σύγκλισης στην περίπτωση που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επεδείκνυε τη... γενναιοδωρία του!

Ανδριόπουλος: «Τον Φεβρουάριο όλοι ήταν σύμφωνοι. Τώρα…»

Ο πρώτος που πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο project manager του γηπέδου της ΑΕΚ παρέθεσε μια σειρά από πολύ σημαντικές λεπτομέρειες από τον φάκελο της «Αγιά Σοφιάς», κι αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τους αρμόδιους φορείς.

«Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις οριστικές μελέτες, έχουμε καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία και στη Βουλή όλα τα δικαιολογητικά και είμαστε έτοιμοι για τη νομοθετική ρύθμιση. Μετά τη ρύθμιση θα καταθέσουμε φάκελο για να εκδοθεί άδεια και να ξεκινήσει το έργο.

Μεταξύ του Φεβρουαρίου και του σήμερα μεσολάβησαν εκλογές., Έχουμε μια νέα Αρχή στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Θα τους σεβαστούμε και περιμένουμε να κάνουν το έργο τους. Έχει ξεκινήσει διάλογος. Για τη Νέα Φιλαδέλφεια ακούστηκαν ορισμένα πράγματα, έγιναν και συζητήσεις σε συγκεκριμένο κόμμα. Κάποια από τα στοιχεία που ακούστηκαν δεν είναι πραγματικά. Εμείς θέλουμε όλοι να ξέρουν τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία είναι δημόσια έγγραφα κι είναι διαθέσιμα σε όλους να τα ελέγξουν» είπε αρχικά.

Και προσέθεσε: «Είναι πραγματικό το ερώτημα «ποιός θέλει ένα τέτοιο έργο;». Γήπεδα ποδοσφαίρου αυτοχρηματοδοτούμενα δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συμφωνούν Δήμος Περιφέρεια, κεντρική διοίκηση, ερασιτέχνης και ΠΑΕ. Αν έστω κι ένας έχει αντίθετη άποψη, αυτά τα έργα δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Τον Φεβρουάριο όλοι ήταν σύμφωνοι, σήμερα ο Δήμος είναι ερωτηματικό διότι η νέα Αρχή με κάποιους κατοίκους έχουν θέσει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σήμερα.

Μιλάμε για 423 στρέμματα Άλσους, όμως έχουν μετρηθεί από το 2007. Το σωματείο από το 1934 έχει 26,68 στρέμματα που του παραχωρήθηκαν. Επί πολλές δεκαετίες υπήρχε εκεί ένα γήπεδο και μια δραστηριότητα. Συζητάμε για κάτι που ήταν εκεί 90 χρόνια και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε μοντέρνο. Δεν μιλάμε για 26,7 στρέμματα που ήταν φυτεμένα και πάμε να τα κάνουμε γήπεδο.

Το 2014 ανανεώνεται η παραχώρηση και δίδονται στο ερασιτεχνικό σωματείο 29,1 στρέμματα για να κάνει τις εγκαταστάσεις. Δηλαδή 2,4 επιπλέον στρέμματα, διότι έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές των γηπέδων. Προσπαθούμε να μην πάρουμε ούτε 100 μέτρα παραπάνω για να μην υπάρχει γκρίνια. Όποιος θέλει τις παλιές διαστάσεις, αγνοεί τη νέα πραγματικότητα. Τα 2,4 παραπάνω στρέμματα δεν είναι πρόβλημα.

Το Σύνταγμα λέει πως δεν πρέπει να πειράζουμε τα δάση και τα άλση για να μην αλλοιώνουμε τον χαρακτήρα τους. Το άλσος είναι ασυντήρητο επί 30 χρόνια και καταρρέει. Δημιουργούνται άσπρα διάκενα που διακόπτουν τη φυσική ενότητα του άλσους. Έχουμε δεσμευτεί εγγράφως να καλύψουμε αυτά τα διάκενα, θα ξαναφυτευτούν.

Η περιοχή έχει συντελεστή δόμησης 1,4, εμείς υλοποιούμε 0,9. 19,75 μ. μέτρα θα είναι το μέγιστο ύψος, χαμηλότερο από κάθε άλλο κτίριο της περιοχής. Οι εμπορικές χρήσεις είναι συνοδευτικές και ο νόμος λέει πως δεν μπορούν να περάσουν το 15% της αθλητικής χρήσης. Δεν μας ενδιαφέρουν εκεί τα εμπορικά.

Επειδή το Σύνταγμα ορίζει πως πρέπει να υπάρχει ισοζύγιο, να πούμε πως η ΑΕΚ ζητά 2,4 επιπλέον στρέμματα από το άλσος. Άλλωστε το παλιό γήπεδο ήταν 1 στρέμματα εκτός περιγράμματος. Τα 2,4 στρέμματα θα τα αποκαταστήσουμε σε άλλο οικόπεδο εντός του Δήμου. Η υπογειοποίηση απορροφά κίνηση που είναι όχληση για κάθε κάτοικο και δημιουργεί δέκα στρέμματα κοινόχρηστου δρόμου υπέργεια.

Το κόψιμο των 52 δέντρων από τη μελέτη αντικαθίστανται με 5.000 καινούρια δέντρα, φυτά και θάμνους που υποχρεούμαστε να φυτέψουμε. Αλλιώς δεν θα βγαίνει η άδεια λειτουργίας. Όλα αυτά έχουν δεθεί νομικά και νομοθετικά.

Η μελέτη του 2009 από τον φορέα του Άλσους που δεν υλοποιήθηκε έχει εκτιμήσει σε τιμές 2009 σε 2,5 εκατ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης. Απελευθερώνονται 4,5 στρέμματα που παρανόμως λειτουργούν ως χώρος εξυπηρέτησης σκουπιδιών. Η πρώτη έννοια θα ήταν πόσο γρήγορα θα φύγουν οι σκουπιδιάρες.

Λογίζουν τη ζώνη πεζοδρόμου στα έξι στρέμματα που αναφέρουν. Αυτό δεν το ζητούμε εμείς, μας υποχρεώνει ο νόμος. Η ΑΕΚ δεσμεύτηκε σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος να κατασκευάζει 250 θέσεις στάθμευσης σε θέση που θα υποδείξει ο Δήμος. Θα τις χρησιμοποιεί 24 φορές τον χρόνο.

Για τους μύθους περί άλσους, η νομοθεσία που έχουμε είναι η πιο αυστηρή στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα άλση προστατεύονται όπως τα δάση. Όποιος διαβάζει προσεκτικά δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το άλσος θα πεθάνει αν δεν γίνει το έργο. Το αποδεικνύει η πραγματικότητα. Ο Δήμος και το κράτος δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να το συντηρούν.

Οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας αναζητούν νέες δουλειές διότι είναι άνεργοι. Θέλουν άλσος χωρίς σύριγγες και σκουπίδια. Η γραμμή 4 του μετρό θα σταματήσει πιο πάνω από τον Περισσό. Το γήπεδο θα είναι η πίεση στο υπουργείο ώστε η γραμμή 4 να φτάσει στον Περισσό.

Οι πολίτες ζητούν σίγουρα ανάπλαση της περιοχής. Αν ερωτούνταν ο καθένας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τι θέλει στην περιοχή, τι θα απαντούσε;

Έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα να δούμε τι μας ενώνει κι όχι τι μας χωρίζει. Υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν».

Όταν αναφέρθηκε από εκπρόσωπο των εμπόρων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας πως σε συνάντηση που είχε με τον νέο Δήμαρχο, ο τελευταίος έδειξε ανενημέρωτος για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, ο κ. Ανδριόπουλος είπε: «Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Έχω πάει τρεις φορές στη Βουλή, έχω ενημερώσει παρουσία και του Δημάρχου για όλες τις λεπτομέρειες. Παρέδωσα σφραγισμένα σχέδια που έχουν εγκριθεί από τη γγΑ. Ή δεν έχουν διαβάσει σωστά τα σχέδια ή από εκνευρισμό που έχουν προκαλέσει άλλα γεγονότα, έχουν κενά στη μνήμη. Δεν χρειάζεται θυμός.

Η Βουλή δεν είναι πολεοδομικό γραφείο. Το ΣτΕ είπε πως η Βουλή πρέπει να δίνει κατευθύνσεις με νόμους και τα υπουργεία μετά να εκδίδουν τις άδειες. Ο ανώτατος συντελεστής είναι 1,2, όμως υλοποιείται 0,87.έχουμε παραδώσει μελέτη. Αν έχει παραπέσει, θα τα ξαναπαραδώσουμε! Πάμε οκτώ μέτρα κάτω από το παλιό γήπεδο. Ο νόμος πρέπει να είναι γενικός. Κάνουμε κάλυψη 0,43 από 0,6 που προβλέπει ο νόμος. Φτιάχνουμε ένα κέντρο με δύο μουσεία. Όλα τα άλλα είναι συνομοσιολογίες. Δεν υπάρχει δράκος στη Φιλαδέλφεια. Με πρωτοβουλία του κ. Μελισσανίδη ξοδεύτηκαν χρήματα, ολοκληρώθηκε η μελέτη πριν πάει ο νόμος στη βουλή και έχουμε άδεια λειτουργικότητας πριν πάει ο νόμος στη Βουλή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, τόνισε: «Η ΑΕΚ, η μάνα ΑΕΚ, όπως όλοι γνωρίζουν, βρίσκεται σήμερα εδώ σε μια περίεργη θέση. Πρέπει να εξηγήσουμε αυτά που για τη δική μου λογική είναι αυτονόητα. Το αυτονόητο είναι η ΑΕΚ να έχει το γήπεδό της στο οικόπεδό της.

Έχουμε αναγάγει ένα πολύ απλό περιστατικό, μια καθημερινή διαδικασία, σε ένα μείζων θέμα. Με πολλές νομικές και πολιτικές παραμέτρους. Η ΑΕΚ δικαιούται να έχει το γήπεδό της στο οικόπεδό της. Αυτό που κάποτε από συγκυριακούς λόγους έχασε, αλλά μπορεί να το επαναφέρει σε σύγχρονη μορφή για να εξυπηρετήσει όλο το σωματείο.

Όλοι ξέρουν πως τέτοιες ενέργειες δεντροφύτευσης όπως αυτή που περιλαμβάνει το έργο, προβάλλονται και θα έπρεπε και να πριμοδοτούνται από το δημόσιο και τις δημοτικές αρχές. Η ΑΕΚ το κάνει διότι είναι μέρος της Φιλαδέλφειας και θέλει εκεί το σπίτι της.

Την ΑΕΚ την ενδιαφέρει το γήπεδό της. Το θέλει διότι το δικαιούται. Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποιος υποβάλλει αυτό το δίκαιο αίτημα. Αυτός που ζητά να του επιτραπεί να χτίσει γήπεδο στο οικόπεδό του, είναι η ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες το έχουν επιτύχει αυτό, όμως στην ΑΕΚ βρίσκονται προσχώματα. Ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί το γήπεδο. Το απαιτούν,. Όμως και οι σύγχρονες συνθήκες που έχουν φέρει το σωματείο σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Το γήπεδο είναι το μέσο επιβίωσης της ΑΕΚ, είναι πανθομολογούμενο. Δεν είναι δυνατόν η μοναδική ομάδα με δικό της οικόπεδο κι ιδιοκτησία, να μην έχει γήπεδο.

Τις συνέπειες της έλλειψης γηπέδου τις βλέπετε. Σταδιακά επέρχεται οικονομική και αγωνιστική εξαθλίωση. Αυτό πρέπει να διορθωθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News