default-image

Επανέρχεται δυναμικά το πόλο του ΟΦΗ

Σπορ
Επανέρχεται δυναμικά το πόλο του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν καλείσαι ως ομάδα να βγάλεις εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τότε το "όπλο" σου δεν μπορεί παρά να είναι το καλό κλίμα, η θέληση και η πίστη για την επίτευξη του στόχου! Έτσι έχουν τα πράγματα και με την ομάδα πόλο του ΟΦΗ.

Παρότι οι συνθήκες προετοιμασίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ελλιπείς λόγω του κλειστού κολυμβητηρίου Ηρακλείου και της απούσας Ομοσπονδίας, η ομάδα κατάφερε και ανανέωσε την παρουσία της στην Α2 κατηγορία.

Στην προσπάθεια που έγινε «επιστρατεύτηκαν» η γνώση και η εμπειρία του Τάκη Μυράλη, που έχει βρεθεί στο «τιμόνι» της ομάδας με επιτυχία και κατά το παρελθόν.

«Είχα δει την ομάδα στην πρώτη φάση και την ανέλαβα στα play out μετά από πρόταση που μου έγινε. Κατέβηκα στο Ηράκλειο (σ.σ. ζει μόνιμα στην Αθήνα), τα παιδιά ως ερασιτέχνες έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια, με διπλές προπονήσεις καλύψαμε το φάσμα των διαφορετικών ωραρίων τους και με αρκετή δουλειά τα καταφέραμε», εξηγεί στη «Ν.Κ.» ο Τάκης Μυράλης και συνεχίζει: «Στα παιχνίδια που έγιναν στην Πάτρα, εν μέσω πανελλήνιων εξετάσεων, αγωνιστήκαμε με ελλείψεις. Στα δύο πρώτα ματς χρησιμοποίησα αθλητές και από το παιδικό... Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τις αναμετρήσεις στο Γέρακα έγινε αρκετή δουλειά και το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις νίκες και μία ισοπαλία και τελικά η 3η θέση που καταλάβαμε».

Τα προαναφερόμενα προβλήματα έφεραν τον ΟΦΗ λοιπόν να μάχεται μέσω των δύο γύρων των play out για την παραμονή του επί συνόλου 9 ομάδων. Μία από τις πέντε θέσεις σωτηρίας ήταν ο στόχος, με το συγκρότημα του Ηρακλείου να πετυχαίνει τελικά την 3η θέση.

Όπως εξηγεί ο έμπειρος προπονητής, το μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΦΗ είναι το κολυμβητήριο, αφού στο δυναμικό της ομάδας βρήκε αθλητές με ταλέντο και διάθεση για διάκριση, αλλά αγύμναστους... «Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δ.Σ., του προέδρου κ. Γιάννη Δανδάλη και του εφόρου κ. Μιχάλη Σπαγουλάκη, καταφέραμε την παραμονή. Η θέση του ΟΦΗ δεν είναι να μάχεται για τα play out αλλά τα play off. Χρειάζεται να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας, να δουλευτούν οι υποδομές και να ενισχυθεί η ανδρική ομάδα λίγο, για να γίνουν ακόμη καλύτερα πράγματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σπαγουλάκη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας πριν τρία χρόνια, χρέη προπονητή εκτελούσε ο τεχνικός των Ακαδημιών Κυριάκος Κατριαδάκης, και ό,τι έγινε, έγινε χάρη στη θέληση και το φιλότιμο των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα και των παιδιών, χωρίς στήριξη και με μηδενικό μπάτζετ...

Το οικογενειακό κλίμα στον ΟΦΗ είναι αυτό που τον έχει κρατήσει στην κατηγορία, όμως αξίζει της προσοχής και της στήριξης, ώστε να αποκτήσει η ομάδα την αίγλη και την αγωνιστική προσωπικότητα του παρελθόντος.

Με τον Γιάννη Δανδάλη να στέκεται στο πλευρό της ομάδας, τον ακούραστο Μιχάλη Σπαγουλάκη να καθοδηγεί την προσπάθεια που επιχειρείται, το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρο. Εφόσον και η πισίνα δε μείνει κλειστή όλο το χειμώνα, και ο Τάκης Μυράλης συνεχίσει τη συνεργασία του με τον ΟΦΗ και τη νέα χρονιά, σε μια προσπάθεια δυναμικής επανεκκίνησης του τμήματος - από τις ακαδημίες μέχρι το ανδρικό - η επόμενη χρονιά μπορεί να βρει τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει.

Την ομάδα του ΟΦΗ σε αυτήν την προσπάθεια ενίσχυσαν οι πολίστες Τσαβολάκης, Χριστοφίδης, Γεωργόπουλος, Βασιλάκης, Γιαννάκης, Γιγουρτάκης, Κλίμος, Λιονταράκης Μαν., Ανδριαδάκης, Αλεξάκης, Πίσσας, Καμπανός, Σπυριδάκης, Βάλσαμος, Λιονταράκης Ζαχ., Γκιάτας και Καβουσανός.  

Της Μαρίας Πετρούτσου   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News