Αθλητισμός

Φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βααλβάικ

Όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του χρησιμοποίησε ο Άγγελος Αναστασιάδης στο αποψινό φιλικό του ΠΑΟΚ με την ολλανδική Βααλβάικ, της οποίας και επικράτησε με 2-1.

Απέναντι στην πιο έτοιμη αλλά εμφανώς κατώτερη Βααλβάικ ο ελλιπής ΠΑΟΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερα εμπόδια και νίκησε με σκορ 2-1, με τέρματα των Μακ (13') και Πολύζου (65').

Χωρίς διεθνείς και Ιτάνζ ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειξε καλά στοιχεία, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να παρατάσσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες και να βλέπει αρκετούς από τους «μικρούς» να αρπάζουν την ευκαιρία και να δείχνουν ικανοί να βοηθήσουν όχι μόνο στα φιλικά αλλά και στα δύσκολα που ακολουθούν.

Το ματς

Από τη στιγμή που ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε αποφασίσει πως κόντρα στη Βααλβάικ θα παρέτασσε δύο διαφορετικές ενδεκάδες μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής και στους 22 «εκλεκτούς» δεν θα υπήρχαν οι διεθνείς, ήταν επόμενο πως το συγκριμένο ματς δεν προσφερόταν για… τηλεθέαση.

Βέβαια, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ελάχιστα ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα, αφού στο μυαλό του -τέτοια εποχή- υπάρχει μόνο τρία πράγματα: να διαπιστώσει την κατάσταση των παικτών του, να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να δει τι «ψάρια» πιάνουν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.

Υπό αυτήν την έννοια ο προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία του Ρόμπερτ Μακ, που έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από φιλικά και στην πρώτη του -ανεπίσημη έστω- συμμετοχή βρήκε δίχτυα και ήταν διαρκής πηγή κινδύνων.

Βέβαια, στις σημειώσεις του Αναστασιάδη θα υπήρξαν και… μουτζούρες οι οποίες δεν οφείλονται στο… γράψιμό του αλλά σε όσα έγιναν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου ένα δώρο από το διαιτητή σε συνδυασμό με τα λάθη της άμυνας, απέφεραν ένα γκολ από πέναλτι (το δώρο που λέγαμε) κι ένα δοκάρι για τη Βααλβάικ.

Από το δεύτερο μέρος σίγουρα ξεχώρισαν οι «μικροί» Πόζογλου-Πολύζος, οι οποίοι είχαν ωραίες συνεργασίες, χωρίς οι Θεσσαλονικείς να καταφέρουν να κεφαλαιοποιήσουν τη δική τους παρουσία αλλά και την εμφανέστατη υπεροχή τους γενικότερα με ένα γκολ το οποίο και θα άξιζαν βάσει της εικόνας του αγώνα.

Αν και στο ποδόσφαιρο οι… αδικίες είναι κάτι συνηθισμένο, δεν συνέβη το ίδιο και σε αυτό το ματς και η τάξη αποκαταστάθηκε στο 65' όταν μετά από ωραία ενέργεια των Μάρτενς-Τζανδάρη, η μπάλα έφτασε στον Πόζογλου κι από αυτόν στα δίχτυα με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Σχόλια