default-image

Και paly out στη Football League

Ποδόσφαιρο
Και paly out στη Football League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες  συνεδρίαση της Football League, η οποία ήταν άτυπη και δεν είχε τον χαρακτήρα Δ.Σ., αφού πραγματοποιήθηκε για να γίνει συζήτηση και όχι για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτό ωστόσο που φαίνεται πλέον εξαιρετικά πιθανό και αναμένεται να μετατραπεί σύντομα σε απόφαση, είναι η διεξαγωγή (εκτός από πλέι οφ για την άνοδο) και πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία και παράλληλα τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

Θυμίζουμε ότι από το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, θα υποβιβαστούν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα οι μισές ομάδες, δηλαδή οι 14 από τις 28 (7 από κάθε όμιλο)! Αυτό προκαλεί ήδη πολλές γκρίνιες μεταξύ των ομάδων της Football League, που θεωρούν τον αριθμό αυτό υπερβολικό και άδικο.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει παρθεί από την ΕΠΟ προκειμένου το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16 να διεξαχθεί με 20 ομάδες. Και ασχέτως αν στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές τους προγραμματισμούς να αλλάζουν την τελευταία στιγμή (ή ακόμα και μέσα στη σεζόν), θα πρόκειται για ξεκάθαρη παρανομία αν τη δεδομένη στιγμή αλλάξει η απόφαση για υποβιβασμό 14 ομάδων.

Με αυτά τα δεδομένα, στη Football League αποφάσισαν να δώσουν ενδιαφέρον στο θέμα της σωτηρίας και του υποβιβασμού και να μην υποβιβαστούν απ’ ευθείας και οι 14 (7 από κάθε όμιλο) ομάδες. Έτσι θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή πλέι άουτ, τα οποία θα γίνουν ως εξής: 4 ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή σύνολο 8, θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας (οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η, 12η, 13η και 14η θέση).

Για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική θα διεξαχθούν πλέι άουτ σε κάθε όμιλο ξεχωριστά (ώστε να αποφευχθούν και τα μεγάλα ταξίδια). Δηλαδή, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η, 6η, 7η, 8η, 9η και 10η θέση του κάθε ομίλου ξεχωριστά, θα δώσουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας αγώνες, διοργανώνοντας ουσιαστικά δύο μίνι πρωταθλήματα.

Οι 3 τελευταίοι του κάθε μίνι πρωταθλήματος, θα υποβιβαστούν (μαζί με τους 4 που θα έχουν πέσει απ’ ευθείας) και οι 3 πρώτοι θα παραμείνουν στη Football League.

Τα πλέι οφ και οι… δύο αδιάφοροι!

Για τη διαδικασία των πλέι οφ (που ασφαλώς αφορά και την ΑΕΚ) τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε: Σε αυτά θα μετάσχουν οι 3 πρώτοι από κάθε όμιλο, δηλαδή θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών με τη συμμετοχή 6 ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις θα πάρουν την άνοδο για τη Super League.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, διαπιστώνεται το εξής: οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος της Football League θα δώσουν αγώνες είτε πλέι οφ είτε πλέι άουτ, με εξαίρεση τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση του κάθε ομίλου, οι οποίες θα τελειώσουν νωρίτερα απ’ όλους τις υποχρεώσεις τους και θα καθίσουν να… κοιτάνε! Φυσικά νωρίς θα… ξεμπερδέψουν και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας στη Γ’ Εθνική…

Διαιτησία, μεταγραφές, οικονομικά και εκλογές…

Τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην άτυπη συνεδρίαση της Football League την Τρίτη, ήταν τα εξής:

Α) Διαιτησία: Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της λίγκας, Σπύρος Καλογιάννης να κάνει τις επαφές και να βρει το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει τους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών της κατηγορίας. Το πρόσωπο αυτό θα προταθεί προς την ΕΠΟ και θα συμμετέχει στην ΚΕΔ ως «αρχιδιαιτητής» της Football League. Οι ΠΑΕ της κατηγορίας πάντως, θέλουν να έχουν δικαίωμα αντικατάστασής του προσώπου μέσα στη σεζόν, αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι.

Β) Μεταγραφές: Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, γκρινιάζουν για το γεγονός ότι απαγορεύεται να κάνουν περισσότερες από 3 μεταγραφές ξένων άνω των 24 ετών. Θέλουν οι 3 να γίνουν 5, ή εναλλακτικά να μπορούν να αποκτούν χωρίς περιορισμούς και ξένους κάτω 24 ετών. Τίποτα από τα δύο πάντως δεν μπορεί να περάσει, διότι ο κανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει κατόπιν εορτής (ασχέτως αν η Super League το έκανε προ διετίας). Άλλωστε, μετά θα γκρινιάζουν (και δικαίως) οι ομάδες που ήταν εντάξει στα οικονομικά τους και αδειοδοτήθηκαν.

Γ) Οικονομικά: Όλα τα έσοδα της Football League για τη νέα σεζόν είναι «κουρεμένα», ενώ και ο ΟΠΑΠ φέρεται να έχει κάνει πρόταση χορηγίας αρκετά μικρότερη σε σχέση με πέρσι. Αναζητούνται πηγές εσόδων.

Δ) Εκλογές: Οι αρχαιρεσίες για το νέο προεδρείο της Football League αναμένεται να διενεργηθούν μέσα στον Αύγουστο. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Σπύρος Καλογιάννης και θεωρείται βέβαιο πως θα ανανεώσει τη θητεία του. Μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Πηγή: Contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News