Αθλητισμός

Στο προσκήνιο το θέμα του αρχιδιαιτητή

Συνεχίζονται στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις και οι επαφές για την επιλογή του ξένου αρχιδιαιτητή, ο οποίος θα αναλάβει τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών της Super League και το θέμα του οποίου θα τεθεί επί τάπητος στο αυριανό Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης του κατάλληλου προσώπου, τα ζητήματα που απασχολούν τη Super League είναι τα εξής:

Α) Το κόστος: ο συνεταιρισμός θα χρειαστεί να καταβάλει τουλάχιστον 100.000 ευρώ το χρόνο, ίσως και 200.000, για να δεχτεί να έρθει κάποιος ξένος στην Ελλάδα. Και το αν μπορεί να διατεθεί αυτό το κονδύλι, είναι ένα ζήτημα προκαλεί έντονο προβληματισμό. Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Καλύβας που έκανε πέρυσι τους ορισμούς στη μεγάλη κατηγορία, αμειβόταν με περίπου 4.000 ευρώ το μήνα.

Β) Ο τόπος διαμονής: στο συνεταιρισμό θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση ο ξένος αρχιδιαιτητής να διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και να μην πηγαινο-έρχεται. Άγνωστο αν θα βρεθεί κάποιος που θα το δεχτεί.

Γ) Τα προσόντα: η Super League θέλει ξένο αρχιδιαιτητή που να είναι πιστοποιημένος από την UEFA και να έχει μετάσχει είτε στην επιτροπή διαιτησίας της είτε να είναι διεθνής παρατηρητής.

Μέχρι αύριο το πρωί λέγεται ότι στο συνεταιρισμό θα έχουν στα χέρια τους λίστα με ονόματα ώστε το μεσημέρι στο Δ.Σ. να αποφασίσουν τι θα κάνουν, με δεδομένες τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Πηγή: Contra.gr

Σχόλια