default-image

Στα πέναλτι έχασε η Εθνική Γυναικών

Σπορ
Στα πέναλτι έχασε η Εθνική Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στη Βουδαπέστη. Η εθνική Γυναικών ηττήθηκε με 11-9 από την Ιταλία, κανονικός αγώνας 7-7 και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Με εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χωρίς να χάσουν σε κανένα σημείο του αγώνα την ψυχραιμία τους οι διεθνείς του Γιώργου Μορφέση ακόμα κι όταν δέχθηκαν ένα γκολ από πολύ μακριά από τη Ντι Μαρία με τη λήξη του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά κι όταν οι Ιταλίδες έκαναν αμέσως μετά το 6-4. Πάντως «κλειδί» στη συνολική εξέλιξη του ματς ήταν η άμυνα ζώνης στην Ιταλίδα φουνταριστή, κάτι που αποσυντόνισε την αντίπαλό μας.

Η εθνική αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κράτησε χωρίς γκολ για έξι λεπτά (μαζί με 2:12 από την προηγούμενη περίοδο) την Ιταλία, χωρίς όμως και οι ελληνίδες πολίστριες να καταφέρνουν να σκοράρουν.

Ένα μακρινό σουτ από την Γκαριμπότι δύο λεπτά πριν από το τέλος φάνηκε να είναι αυτό που θα μπορούσε να το νικητήριο γκολ, αλλά η Ασημάκη δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

Στην τελευταία επίθεση της Ελλάδας η μπάλα έφτασε στα χέρια της διεθνούς φουνταριστής η οποία με τη λήξη του αγώνα νίκησε για δεύτερη φορά την Γκορλέρο στέλνοντας τον προημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι και τις Ιταλίδες που είχαν ήδη ξεκινήσει τα πανηγύρια να κοιτούν αποσβολωμένες!

Θα μπορούμε, ωστόσο, να πει κανείς πως οη Ιταλία μας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, καθ΄λως πέρυσι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η εθνική μας είχε προκριθεί με τον ίδιο τρόπο κόντρα στη χθεσινή αντίπαλό της.

Η εξέλιξη του αγώνα

0-1 Εμολο

1-1 Ρουμπέση

1-2 Μπιανκόνι

2-2 Ασημάκη

2-3 Ράντικι

3-3 Χαραλαμπίδη

3-4 Ντι Μάριο

4-4 Αβραμίδου

4-5 Ντι Μάριο

4-6 Μπιανκόνι

5-6 Διαμαντοπούλου

6-6 Πλευρίτου

6-7 Γκαριμπότι

7-7 Ασημάκη

Τα πέναλτι:

Μπιανκόνι 1-0

Τσουκαλά απόκρουση Γκορλέρο

Μόττα 2-0

Ρουμπέση 2-1

Εμμολο 3-1

Αβραμίδου 3-2

Φρασινέτι 4-2

Στ. Χαραλαμπίδου δοκάρι

Τα 8λεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 1-1, πέναλτι 4-2

Ιταλία: Ραντίκι 1, Γκαριμπότι 1, Ντι Μάριο 2, Μπιανκόνι 2, Εμμολο 1

Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μ. Πλευρίτου, Στ. Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Μανωλιουδάκη, Ε. Πλευρίτου 1, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News