default-image

Αγραβάνης: «Δώσαμε τα πάντα στο παρκέ»

Μπάσκετ
Αγραβάνης: «Δώσαμε τα πάντα στο παρκέ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων ανδρών της Κρήτης, με την Τουρκία να στέφεται πρωταθλήτρια, την Ισπανία δευτεραθλήτρια και τη Σερβία να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς θα μπορούσε υπό διαφορετικές συνθήκες να βρίσκεται μέσα στην τετράδα. Με Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της και τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, θα μιλούσαν για μια διαφορετική ομάδα τώρα. Ο Κώστας Μίσσας στις δηλώσεις του μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας εξέφρασε την άποψη ότι με τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στην προετοιμασία και χωρίς τον Αντετοκούνμπο και πάλι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι ατυχίες για την Ελλάδα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχασε όλο το τουρνουά λόγω του διαστρέμματος που υπέστη δύο μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ, ο Γιώργος Διαμαντάκος υπέστη οξεία γαστρεντερίτιδα παραμονή του προημιτελικού με την Κροατία και ο Δημήτρης Σιόλογκας υπέστη διάστρεμμα κατά τη διάρκειά του.

Με δεδομένα, λοιπόν, τα παραπάνω η 6η θέση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Αυτό επισήμανε μιλώντας στη «Ν.Κ.» και ο Δημήτρης Αγραβάνης. «Η 6η θέση είναι μία αρκετά σπουδαία επιτυχία για την ομάδα με αυτές τις αντιξοότητες που πέρασε, τις ελλείψεις που είχε. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ενέργεια, πάθος και καταφέραμε να περάσουμε στην οκτάδα, που ήταν ένας δύσκολος στόχος. Ήμασταν ομάδα και πιστεύω ότι η προσπάθειά μας ήταν πολύ καλή, άσχετα που δεν περάσαμε για ένα παιχνίδι στα ημιτελικά».

Ερωτηθείς εάν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εφόσον ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό ήταν από την αρχή στην προετοιμασία της ομάδας, δε δίστασε να πει: «Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά γιατί δε θα είχαν περάσει τα 3-4 πρώτα παιχνίδια για να βρούμε τα καλά μας πατήματα. Θα ήμασταν πιο έτοιμοι με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας και πιο ομάδα. Σε επίθεση και άμυνα θα έβγαιναν οι αυτοματισμοί πιο εύκολα. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούσαμε και φτάσαμε στην 6η θέση».  

- Τι κρατάς περισσότερο από το τουρνουά εδώ στην Κρήτη;

«Αυτό που κρατάω είναι ότι με τα παιδιά ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα. Ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε. Όποτε μπαίναμε στο γήπεδο καταθέταμε την ψυχή μας σε όλα τα παιχνίδια».

- Για σένα ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να πείσω τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι αξίζω περισσότερο χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν. Βέβαια, μέσα από τη δική μου προσπάθεια και τη δική μου καθημερινή βελτίωση μέσα από την προπόνηση, γιατί δε σου χαρίζεται τίποτα σε αυτή τη ζωή».

- Ωστόσο υποθέτω θα είναι πιο δύσκολο από τη στιγμή που αγωνίζεσαι σε μια ομάδα του βεληνεκούς του Ολυμπιακού...

«Σίγουρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει. Γιατί, εάν σε αγχώσει, κάνεις κακές επιλογές και δεν είσαι θετικός μέσα στο παιχνίδι. Τα πράγματα θα έρθουν. Χρειάζεται απλά πίστη στον εαυτό σου και τα πράγματα θα έρθουν, όπως και οι ευκαιρίες».

Η Εθνική νέων ανδρών δεν τα κατάφερε να βρεθεί μέσα στα μετάλλια, αλλά ήδη οι αθλητές της σκέφτονται την αντίστοιχη των ανδρών και τη μάχη που έχει να δώσει στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

«Τώρα ακολουθεί το Μουντομπάσκετ. Ελπίζω η Εθνική μας να πάει πολύ καλά γιατί έχει μία πολύ καλή ομάδα», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Αγραβάνη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News