Αθλητισμός

Ο ΠΟΑ εξηγεί το ναυάγιο της μεταγραφής Γιακουμάκη

Την απάντηση του στον  ΟΦΗ έδωσε  ο ΠΟΑ με ανακοίνωσή του, αναφορικά με τα όσα οδήγησαν σε ναυάγιο τη μεταγραφή του Πέτρου Γιακουμάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Α. μετά την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. για το θέμα Γιακουμάκη επιδιώκοντας να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη του Ηρακλείου και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλει να δηλώσει τα εξής:

1) Η έννοια του ορθού παραγοντισμού όπως εμείς την εννοούμε ερμηνεύεται με αλληλοσεβασμό προς τα μεγάλα ιστορικά σωματεία όπως ο ΟΦΗ άλλα και με σεβασμό απ'τα μεγάλα σωματεία προς τα ιστορικά σωματεία της πόλης μας όπως είναι ο Π.Ο.Α. Αυτό το αναφέρουμε γιατί ο Π.Ο.Α. δεν έχει μάθει να συντάσσεται και να προσκυνά ένα μεγάλο σωματείο που αναπτύσσοντας παράλογες απαιτήσεις προσπαθεί να τις επιβάλλει σ'αυτό.

2) Για την περίπτωση του Πέτρου Γιακουμάκη θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής: Μετά από αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ για παραχώρηση του παίχτη έγινε συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου του Π.Ο.Α. κου Ιωάννη Καλέμπουμπα και του ορισμένου εκπροσώπου της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η κου Βλαχάκη Γεώργιου παρόντος και του προπονητή του Π.Ο.Α. κου Πατεμτζή Εμμανουήλ στην οποία συμφωνήθηκε η παραχώρηση του παίχτη στην Π.Α.Ε. ΟΦΗ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα τα οποία και αποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ουδέποτε έγινε λόγος για δοκιμή του παίχτη μια και τον παίχτη είχε παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. του ΟΦΗ σε πολλούς αγώνες της Γ' Εθνικης. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν και μάλιστα επιβεβαιώνεται από δηλώσεις του προέδρου του ΠΟΑ σε επώνυμους δημοσιογράφους κατά την εξέλιξη των γεγονότων.

3) Όλα τα ανωτέρω αλληλοαναιρούνται από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ η οποία επεδίωξε να πάρει τον παίχτη στην προετοιμασία της ομάδος στην Ολλανδία χωρίς καμία διασφάλιση προς τον παίχτη και την ομάδα την οποία προέρχεται, δηλώνοντας μάλιστα ότι η επιλογή του σαν επαγγελματίας θα ολοκληρωθεί ΕΦΌΣΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΡΊΝΕΙ ο προπονητής κος Γκατούζο κάνοντας σαφές ότι ο παίχτης στην ουσία ήταν υπό δοκιμή.

Ρωτούμε λοιπόν, τι θα γινόταν αν ο παίχτης δεν εγκρινόταν από τον προπονητή κο Γκατούζο; Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στην μετέπειτα πορεία και εξέλιξη του παίχτη και πως θα συντελούσε στην ψυχολογία ενός νέου παιδιού που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του;

4) Οι άριστες σχέσεις που χρόνια τώρα έχουν τα δυο ιστορικά σωματεία με την παραχώρηση απο πλευράς Π.Ο.Α. πολλών παιχτών που έκαναν καριέρα στον ΟΦΗ (Παραδείγματα: Σηφάκης Μύρων, Σηφάκης Μιχάλης, Βάβουλας Στέφανος, Βάβουλας Κώστας, Ρουμπάκης Εμμανουήλ, Τριανταφύλλου Τάσος, Τζανής Μηνάς, Μηλιαράς Γιάννης και ακόμα παλαιότερα Καφούσης, Χριστοφής, Μπαλτατζής κ.α.) και βοηθησαν την μεγάλη Ηρακλειώτικη ομάδα, αποδεικνυει τις καλές προθέσεις μας και δεν μας επιτρέπει να δώσουμε συνέχεια σε μια υποτιθέμενη διαμάχη με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Σημειώνεται ότι για τον Πέτρο Γιακουμάκη υπάρχουν πολλές προτάσεις απο διάφορες ΠΑΕ αλλά η προτεραιότητα μας ήταν πάντα και θα είναι οι Ηρακλειώτικες ΠΑΕ.

Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει διαφορετική αντίληψη για το θέμα Γιακουμάκη είμαστε στην διάθεση της να έρθουμε σε αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό για την απόδειξη της αληθείας προσδοκώντας ότι αυτό δεν θα χρειαστεί!

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Π. Ο. Ατσαλένιου

Σχόλια