Αθλητισμός

Μίσσας: "Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα ως ομάδα"

Στα ψυχικά και σωματικά αποθέματα δυνάμεων των παικτών του απέδωσε ο Κώστας Μίσσας τη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Γαλλίας με 81-72.

«Το βασικό είναι πως νικήσαμε δύο πράγματα: την κούραση των παιδιών από τις απώλειες που έχουμε, αλλά και την απογοήτευση μετά τη χθεσινή ήττα, καθώς είχαμε μπει στη λογική να διεκδικήσουμε το παιχνίδι για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έδειξαν ψυχική δύναμη. Κάθε θέση μετράει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τον τελευταίο αγώνα, την Κυριακή απέναντι στη Λιθουανία, είπε: «Τώρα θα παίξουμε για τις θέσεις 5-6, επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα η κούραση είναι μεγάλη. Είναι σπάνιο να βλέπεις παιδιά σε αυτή την ηλικία να ζητούν αλλαγή λόγω κόπωσης. Η Λιθουανία είναι μια ομάδα σε εντελώς διαφορετικό στυλ μπάσκετ και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Θα πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε κι ό,τι απόθεμα δύναμης μάς έχει μείνει να το δώσουμε για να κερδίσουμε. Ο Διαμαντάκος ήταν πολύ εξαντλημένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει σήμερα, αύριο δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Θα δούμε. Ευχή μας είναι και τα παιδιά που είναι εκτός να γίνουν γρήγορα καλά και θα γίνουν».

Σχόλια