Αθλητισμός

Πίτσος: "Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα φέτος"

Στη δύσκολη «μάχη» του νέου πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Μηνάς Πίτσος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Εργοτέλη.

Ο αρχηγός της ομάδας τόνισε ότι θα χρειαστεί να κάνει η κάθε ομάδα «πρωταθλητισμό για να μην έχει προβλήματα».

Ο αριστερός μπακ του Εργοτέλη μίλησε ακόμη για την προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» στην Κύπρο, τη χθεσινή (18/7) ήττα με 3-1 από τον Ερμή Αραδίππου και για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Για τη μέχρι τώρα προετοιμασία στην Κύπρo: «Η προετοιμασία είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για μια ομάδα ώστε να εμφανιστεί όπως πρέπει στο πρωτάθλημα. Γίνεται σκληρή δουλεία, όπως πρέπει, κάθε μέρα με στόχο να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Η ομάδα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τόσο σε παίκτες, όσο και στο τεχνικό επιτελείο. Ο νέος μας προπονητής θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία και δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Οι συνθήκες που έχουμε για να δουλέψουμε στην προετοιμασία είναι πολύ καλές. Με την βοήθεια και καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Για το φιλικό παιχνίδι με τον Ερμή Αραδίππου: «Ήταν το πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι για εμάς και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές σταθήκαμε αρκετά καλά. Είχαμε καλές στιγμές στο γήπεδο και ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, η οποία σε λίγες ημέρες θα αγωνιστεί στο Europa League. Υπάρχει κούραση από τις συνεχόμενες προπονήσεις και αυτό είναι λογικό. Το σημαντικό δεν είναι να είσαι έτοιμος στα φιλικά παιχνίδια αλλά στα επίσημα. Βέβαια τα φιλικά μπορούν να βοηθήσουν για να δει κάποια πράγματα το τεχνικό επιτελείο, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας και θα έχει προχωρήσει η προετοιμασία θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα, αρκεί να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League: «Σίγουρα θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες. Δυσκολότερα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες. Αν θέλεις να μην έχεις προβλήματα θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό και να έχεις μια συνέχεια και μια συνέπεια στην πορεία της χρονιάς. Για τις ομάδες δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ. Όπως είπα και παραπάνω ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Εύχομαι να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά, όπως ήταν η περσινή. Τα υπόλοιπα μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου».

Σχόλια