default-image

Απάντησε ο Κουφός για την άρνηση του να αγωνιστεί στην Εθνική

Μπάσκετ
Απάντησε ο Κουφός για την άρνηση του να αγωνιστεί στην Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την καριέρα του στο ΝΒΑ και τα επιβαρυμένα γόνατά του επικαλέστηκε ο Κώστας Κουφός για να εξηγήσει την άρνησή του να δώσει το "παρών" με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Κανείς δεν θα δείξει συμπάθεια αν τραυματιστώ", δήλωσε μεταξύ άλλων και δικαιολόγησε την αντίδραση του Φώτη Κατσικάρη.

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε στο Sport24 και στον Νίκο Παπαϊωάννου για την απρόσμενη απόφασή του να μην ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα ενόψει Μουντομπάσκετ. Εξήγησε τη δική του θέση και πώς αισθάνεται μετά την κατακραυγή.

Έχεις πληροφορηθεί για τη δήλωση του ομοσπονδιακού προπονητή, Φώτη Κατσικάρη, μετά την άρνησή σου να ενσωματωθείς στην Εθνική ομάδα;

"Ναι είμαι ενήμερος. Καταλαβαίνω αν είναι εκνευρισμένος μαζί μου ή αν με μισεί. Την ίδια στιγμή όμως έχω τους δικούς μου λόγους για τους οποίους αδυνατώ να είμαι με την Εθνική Ελλάδος. Είναι κάτι που με στενοχωρεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Πρέπει να κοιτάξω τα γόνατά μου και ν' ακολουθήσω ένα ειδικό πρόγραμμα εδώ στο Μέμφις υπό τις οδηγίες της ομάδας μου. Να βεβαιωθούν ότι θα υποχωρήσει το πρήξιμο, έτσι ώστε να είμαι υγιής για τη νέα σεζόν".

Είχες δεσμευτεί απέναντι στην ΕΟΚ και στον κόουτς Κατσικάρη ότι θα είσαι στην ομάδα;

"Έγινε επαφή στα μέσα της σεζόν και αυτό που είχα πει τότε, είναι πως δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα είμαι μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, για να δώσω μία δεσμευτική απάντηση. Δεν ήξερα καν αν θα έχω συμβόλαιο με τους Grizzies, αφού η ομάδα είχε δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης, οπότε υπήρχε μία αβεβαιότητα, η οποία δεν μου επέτρεπε σε καμία περίπτωση να δεσμευτώ 100% απέναντι στην Εθνική ομάδα. Πριν από δύο εβδομάδες, δεν ήξερα καλά καλά αν θα συνεχίσω να είμαι παίκτης των Grizzlies, αφού αποφάσισαν την 1η Ιουλίου να ενεργοποιήσουν την option για τον τρίτο χρόνο".

Τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σου να μην παίξεις στην Εθνική, το γεγονός ότι βρίσκεσαι, όπως λένε σε "χρονιά συμβολαίου", αφού λήγει το καλοκαίρι του 2015;

"Δεν πρόκειται να σου πω ψέματα. Ασφαλώς κι έπαιξε ρόλο. Μόλις οι Grizzlies ενεργοποίησαν τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου, κάθισα και σκέφτηκα. Η ερχόμενη σεζόν, θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον μου στο ΝΒΑ. Δεν είμαι ένας παίκτης που βρίσκεται στα μέσα ή τις αρχές ενός πενταετούς συμβολαίου, που θα μου δίνει την πολυτέλεια ακόμα και να τραυματιστώ παίζοντας στην Εθνική ομάδα. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστή. Όμως στο τέλος της μέρας, αν πάθω μία ρήξη συνδέσμων ή αν διαλύσω τα γόνατά μου, δεν πρόκειται να μου δείξει κανείς συμπάθεια. Κι ούτε την περιμένω. Καλώς ή κακώς το κορμί μου είναι η περιουσία μου και πρέπει να την προσέξω. Όχι μόνο σεβόμενος τον εαυτό μου, αλλά σεβόμενος κι εκείνον που μου δίνει δουλειά. Πιθανότατα ν' ακούγεται εγωιστικό και ίσως να είναι, όμως έτσι έχει η κατάσταση".

Μίλησες καθόλου αυτές τις μέρες με τον Νικ (Καλάθης) για την απόφασή σου;

"Οχι δεν έχω μιλήσει μαζί του. Εχουμε όμως συζητήσει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και καταλαβαίνει. Εύχομαι το καλύτερο για εκείνον και χάρηκα πολύ που οι Grizzlies ανανέωσαν το συμβόλαιό του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει περίφημα με την Εθνική ομάδα και θα τη βοηθήσει πάρα πολύ".

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα έκλεισε για σένα, μετά τα όσα έγιναν;

"Όχι. Σε καμία περίπτωση. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το ξαναπώ, θέλω να βοηθήσω την Εθνική. Δυστυχώς δεν έχει γίνει εφικτός τα τελευταία χρόνια. Είχα θέματα τραυματισμών. Ακόμα και τώρα που σου μιλάω, κάνω θεραπεία στα γόνατα. Πολλές φορές τα πράγματα δεν σου έρχονται όπως τα θέλεις. Θα υποστηρίζω και θα παρακολουθώ φανατικά την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Θα ήθελα πάρα πολύ να πάρει το χρυσό, όσο τρελό κι αν μπορεί ν' ακούγεται αυτό".

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά τα social media έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες και αυτά που γράφονται κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για σένα.

"Ναι, μου μετέφεραν κάποια πράγματα. Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο ΝΒΑ. Μιλάω Ελληνικά, μεγάλωσα με την Ελλάδα στο σπίτι μου. Αν κάποιος τ' αμφισβητεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι για να του αλλάξω άποψη. Η αγάπη μου για την Ελλάδα δεν μπορεί να μεγαλώνει ή να μικραίνει ανάλογα με το αν μπορώ ή αν δεν μπορώ να παίξω στην Εθνική ομάδα. Ή αν επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα. Τα αισθήματα δεν είναι για να διαφημίζονται, ούτε για να διατυμπανίζονται. Το σημαντικό είναι πώς νιώθει ο καθένας μέσα του".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News