default-image

Γκατούζο: "Θα χτίσουμε ένα ανταγωνιστικό ΟΦΗ"

Αθλητισμός
Γκατούζο: "Θα χτίσουμε ένα ανταγωνιστικό ΟΦΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμος να δώσει τα πάντα για να βάλει την… σφραγίδα του στο νέο ΟΦΗ είναι ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα από την ΠΑΕ και ανέλυσε τις σκέψεις του σε όλα τα επίπεδα.

Η συμφωνία με τους κρητικούς, η μέχρι τώρα προετοιμασία, η περαιτέρω ενίσχυση, αλλά και το Ηράκλειο που του θυμίζει τον τόπο του, βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Τον 36χρονο προπονητή προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης,  υπογραμμίζοντας: «Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Τζενάρο Γκατούζο, μια παγκόσμια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου για τον οποίο είμαι έκπληκτος για τις γνώσεις, το πάθος του, όπως και για το λόγο που έχει για ότι λέει. Για εμάς τους κρητικούς είναι κάτι σημαντικό, καθώς έχουμε και εμείς την ίδια φιλοσοφία. Είναι ένας από εμάς και νομίζω ότι ήδη είναι κρητικός.

Όταν μου ήρθε στο μυαλό και το είπα σε έναν φίλο μου στην Ιταλία, μου είπε "είσαι τρελός". Μίλησα με τον "Ρίνο" και μου ζήτησε να βρεθούμε από κοντά. Εντυπωσιάστηκα από τη φιλοξενία και από το γεγονός ότι μέσα σε δύο ημέρες είχε δει την ομάδα και ήξερε σχεδόν τα πάντα για αυτή. Χωρίς να έχουμε μιλήσει για το οικονομικό είχα πει μέσα μου ότι θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Το όποιο οικονομικό θέμα ξεπεράστηκε γιατί δεν είχε πρώτο μέλημα τα λεφτά. Ήξερε που θα ερχόταν και ήθελε να έρθει. Εμείς εδώ με το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα ενθουσιαζόμαστε και τα μειώνουμε όλα με το αρνητικό. Θα είμαι δίπλα του, θα τον προστατεύω όσο μπορώ, γιατί είναι ένα κόσμημα για το ποδόσφαιρο. Τον καλωσορίζω και εύχομαι το πάθος που έχει και η πίστη, να τη μεταφέρει στην ομάδα μας».

Από την πλευρά του ο «Ρίνο» τόνισε αρχικά: «Αν είμαι εδώ οφείλεται στον πρόεδρο. Μου άρεσε όταν βρεθήκαμε. Μου είπε ότι υπάρχει μια ομάδα χωρίς πολλά λεφτά, μου άρεσε η ειλικρίνειά του. Όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλάβει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά και χωρίς λεφτά. Δεν πρέπει όμως να λείπει η οργάνωση και κυρίως η ειλικρίνεια. Αντιπροσωπεύουμε μια πόλη και πρέπει όλοι να είμαστε μια γροθιά. Θέλω να έχω μια στενή επαφή με τους φιλάθλους οι οποίοι είναι ο 12ος παίκτης για την ομάδα. Η Κρήτη μοιάζει πολύ με το χωριό μου και αυτή η σχέση που θέλω να έχω με τον κόσμο πρέπει να την έχουν όλοι στην ομάδα».

Αναφορικά με τις πρώτες ημέρες στο Ηράκλειο: «Τελειώνουμε την προπόνηση και κάνουμε τζόκινγκ, έχω πάει λίγο έξω, αλλά νιώθω σαν το σπίτι μου. Οι παραδόσεις, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστή και όταν πήγα στη γιορτή κρασιού ένιωσα ότι είμαι στην πατρίδα μου και χαίρομαι που θα έρθει και η οικογένειά μου».

Ερωτηθείς για το αν είχε επαφή με τον Σα Πίντο πριν έρθει, απάντησε: «Δεν είχα ιδιαίτερες επαφές. Μου άφησε όμως τα πάντα για τους παίκτες, κάθε έναν ξεχωριστά και την ομάδα συνολικά, κάτι που με βοήθησε και πρέπει να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω να πω όμως ότι εμείς έχουμε το δικό μας σχέδιο και πλάνο για την ομάδα. Ως προπονητής, δεν μου αρέσει καθόλου η παθητική μπάλα. Θέλω να έχουμε το πάνω χέρι γιατί έτσι πρέπει να είναι. Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη, αλλά να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Όταν θα παίξουμε όμως με θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες δεν θα πάμε έτσι, γιατί θα μας "σκοτώσουν"».

Ο Γκατούζο ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο, επισημαίνοντας ότι θέλει να «χτίσει» μια ομάδα, που θα παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο: «Είμαι 1,5 μήνα εδώ, ξέρω ότι δεν έχουμε μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και για αυτό προσπαθούμε να μην κάνουμε λάθη. Πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που ξέρουν να παίζουν να δημιουργούν πάνω σε αυτό που θα κτίσουμε. Η δουλειά μου είναι να φτιάξω μια ομάδα που δημιουργεί. Οι συνεργάτες μου έχουν δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Θέλω να είναι υπερήφανοι οι παίκτες μου για τη φανέλα που φορούν, αλλά και να διασκεδάζουν με το παιχνίδι».

Για το στοιχείο που θέλει να κρατήσει από την περυσινή σεζόν: «Θέλω να κρατήσουμε το πνεύμα της περσινής ομάδας. Κέρδιζε αγώνες με την καρδιά και υποφέροντας. Αυτό δεν πρέπει να χαθεί, αλλά έχω καθήκον να προσφέρω ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Τώρα δοκιμάζουμε ένα σύστημα 4-4-2, θα δοκιμάσουμε όμως στην πορεία και ένα 4-3-3».

Τα μεταγραφικά βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τον Ιταλό να τονίζει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή: «Θα έρθουν σίγουρα 2-3 παίκτες. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη, η αγορά μας είναι φτωχή. Ο πρόεδρος είχε μαύρα μαλλιά και τώρα άσπρισαν. Είμαστε ομάδα και όχι σχολή ποδοσφαίρου για αυτό δεν είναι καλό να δοκιμάζεις παίκτες και να μην τους παίρνεις. Αυτό που θέλω με τη διοίκηση, είναι κάνουμε μια ομάδα-γροθιά από την αρχή».

Σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα και το πώς το βλέπει, είπε: «Είναι μια καθημερινή μάχη. Υπάρχουν 2-3 ομάδες που κάνουν ένα πρωτάθλημα μεταξύ τους, αλλά μοιάζει με το Ιταλικό,. Υπάρχουν μεγάλοι και έμπειροι παίκτες. Παίζεται δύσκολο ποδόσφαιρο, στόχος να κερδίζεται η πρώτη μπάλα, έχει πολλές εμπειρίες».

Κλείνοντας, υπογράμμισε για τους στόχους της ομάδας: «Δεν έχουμε μιλήσει για συγκεκριμένους στόχους. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα και αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Πιστεύω ότι με 2-3 παίκτες που ψάχνουμε θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News