default-image

Στις 21 Σεπτεμβρίου η σέντρα στη Football League

Ποδόσφαιρο
Στις 21 Σεπτεμβρίου η σέντρα στη Football League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σε δύο περίπου μήνες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους  οι ομάδες της Football Legue.  Συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θ' αρχίσει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- το πρωτάθλημα της σεζόν 2014-2015 στη Football League. Εκτός από τις Κυριακές βέβαια, παιχνίδια θα διεξάγονται είτε Παρασκευή είτε Σάββατο, ανάλογα με τις τηλεοπτικές ανάγκες.

Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι η δράση για τις ομάδες της Football League θ' αρχίσει το τριήμερο 28-29-30 Αυγούστου, με την α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, που θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι "διπλά" και οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν το τριήμερο 12-13-14 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες της Β' Εθνικής θα έχουν ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Από εκεί και πέρα, πιθανότατα την προσεχή Τρίτη 22/7 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Football League όπου μεταξύ των ΠΑΕ θα συζητηθούν τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία και κυρίως αυτό με το βασικό χορηγό του πρωταθλήματος. Η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ ως γνωστόν έχει εκπνεύσει και για τη "μικρή" λίγκα είναι επιτακτική ανάγκη είτε να ανανεωθεί είτε, τελοσπάντων, να βρεθεί κάποιος μεγάλος χορηγός.

Η μοναδική σύμβαση που είναι σε ισχύ είναι αυτή με τον ΟΤΕ TV στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ προσφάτως, η Football League εισέπραξε και περίπου 700.000 ευρώ από την Super League ως οικονομική ενίσχυση, τα οποία πάντως θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε λειτουργικές ανάγκες.

Οι μισές πέφτουν, δύο ανεβαίνουν με πλέι οφ

Στην ίδια σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος και η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο ομίλους των 14 ομάδων έκαστος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει από πέρσι η ΕΠΟ, από το προσεχές πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική οι μισές ομάδες, δηλαδή επτά ομάδες από τον κάθε όμιλο! Αυτό θα συμβεί διότι στο πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016 η Football League πρέπει να αριθμεί 20 ομάδες.

Όσον αφορά την άνοδο στη Super League, αυτή θα προκύψει και πάλι μέσω πλέι οφ στα οποία θα μετάσχουν οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (σύνολο έξι). Στη μεγάλη κατηγορία θα ανέβουν οι δύο πρώτοι των πλέι οφ.

Προσεχώς, εξάλλου, θα προσδιοριστεί και η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου στην διοργανώτρια αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Καλογιάννης θα είναι ξανά υποψήφιος και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα ανανεώσει τη θητεία του για ακόμη ένα χρόνο.

Πηγή: Contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News