default-image

Πήρε προβάδισμα ο Αστέρας Τρίπολης, 1-1 με τη Ροβανιέμι

Ποδόσφαιρο
Πήρε προβάδισμα ο Αστέρας Τρίπολης, 1-1 με τη Ροβανιέμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση πήρε ο Αστέρας Τρίπολης που απέσπασε ισοπαλία (1-1) μέσα στη Φιλανδία από την Ροβανιέμι. Πλέον η ελληνική ομάδα καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της την επόμενη εβδομάδα για να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο  προκριματικό γύρο του Europa League!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λαντενμάκι (1'), ο Σανκαρέ ισοφάρισε (10') και μπορεί η ομάδα του Βεργέτη να ήταν -ελαφρώς- ανώτερη, αλλά δεν είχε και την τύχη για ένα δεύτερο γκολ (σε δοκάρι του Μπαράλες στο 85').

Την απόλυτη ψυχρολουσία υπέστη ο Αστέρας με την έναρξη του ματς. Γιατί μια κακή αντίδραση στην άμυνα ήταν αρκετή για το… θηρίο, τον Λαντενμάκι (1,93 ύψος) να πιάσει στον ύπνο τους Αρκάδες και να βάλει μπροστά στο σκορ την Ροβανιέμι. Κι αν πέρασαν ελάχιστα λεπτά «παγωμάρας», η ελληνική ομάδα αντέδρασε και… τιμώρησε με το ίδιο νόμισμα! Γιατί σε μια πανομοιότυπη φάση, ο Σανκαρέ βρέθηκε σε θέση ισχύος και με κοντινή κεφαλιά στο 10', έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Αυτομάτως, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία του ματς.

Με τον Ρόλε να παρουσιάζεται… λίρα εκατό στο ντεμπούτο του και να περνάει απ' τα πόδια του κάθε μπαλιά, ο Αστέρας προσπαθούσε να φέρει γρήγορα-γρήγορα τα πάνω-κάτω! Έλειπε όμως το… κάτι, η φαντασία στην τελική προσπάθεια για να γίνει πραγματικά απειλητικός για την εστία των Φινλανδών. Γιατί η έμπνευση για «τακουνάκι» του Ντε Μπλάσις δεν είχε αποτέλεσμα, όπως επίσης και το αδύναμο σουτ του ίδιου και του Ρόλε. Και κάπως έτσι δεν υπήρξε άλλη αλλαγή μέχρι το ημίχρονο, με τους Τριπολιτσιώτες να δείχνουν έτοιμοι για το διπλό στην επανάληψη!

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ίδια εξέλιξη για τον Αστέρα. Όχι γιατί δεχόταν πίεση. Ίσα-ίσα… Αλλά παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα στην επίθεση, αφού το πολύ ωραίο σουτ του Μπακασέτα (που… έγλειψε το δοκάρι) ήταν η «όαση» στις φάσεις που έβγαιναν με το… σταγονόμετρο! Ο Βεργέτης έκανε δύο αλλαγές για να ανακατέψει τα πλάνα του στην επίθεση, αλλά δεν του πολύ έβγαινε (με την δυνατή βροχή να 'χει κάνει την εμφάνισή της), με την Ροβανιέμι στα τελευταία λεπτά να ισορροπεί το ματς. Ακόμα κι έτσι, οι Αρκάδες θα μπορούσαν να πάρουν το πρώτο τους διπλό στην Ευρώπη. Η Θεά τύχη, όμως, δεν ήταν μαζί τους κι έτσι το δοκάρι του Μπαράλες στο 85' (σε κοντινή προβολή, έπειτα από ασίστ του Μπαντιμπανγκά) «γκρέμισε» τα… όνειρα, με το 1-1 να μένει ως το τέλος!

Ροβανιέμι (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Ομπιλόρ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (88' Βιρτάνεν), Σάχμαν, Κόκο (23' Λάχτινεν), Γκάι, Νιάσι.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (72' Μουνάφο), Μπακασέτας (64' Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (90' Ζησόπουλος), Μπαράλες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News