default-image

Ήττα του ΠΑΟΚ από την Ντνιεπρ στην Ολλανδία

Ποδόσφαιρο
Ήττα του ΠΑΟΚ από την Ντνιεπρ στην Ολλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To πιο δυνατό τεστ επί ολλανδικού εδάφους έδωσε ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την ήττα από την Ντνιεπρ που είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο "Δικέφαλος" για δεύτερο παιχνίδι μετά τον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης έδειξε θετικά στοιχεία ως ομάδα με τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις και καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο, όμως, φάνηκαν και οι ελλείψεις στο ρόστερ που πρέπει να καλυφθούν με μεταγραφές, σαν κι αυτή του Ράζβαν Ρατς, ο οποίος στο 45λεπτο ντεμπούτο του φανέρωσε και την ποιότητά του, αλλά και την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται παρ' ότι έχει λίγες προπονήσεις στα πόδια του.

Ο Αναστασιάδης παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος οι 11 που επέλεξε ήταν τοποθετημένοι με βάση το 4-3-3 μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-1-2-3. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μελίσσας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Κίτσιου, Κατσκικάς, Κιόσε και Ρατς. Ο Σαββίδης βρέθηκε μπροστά από τους δύο στόπερ του "Δικέφαλου", και λίγα μέτρα πιο μπροστά κινήθηκαν οι Παναγιωτούδης και Γκολάσα. Στην επίθεση αριστερά αγωνίστηκε ο Μάρτενς, δεξιά ο Πόζογλου και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές διαφορές από την ομάδα που είδαμε στο φιλικό κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Ο Αναστασιάδης κατέβασε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-1-2-3, στο οποίο οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν σωστά. Οι γραμμές ήταν κοντά, πρέσινγκ υπήρχε, ωστόσο δεν έλειψαν και τα ατομικά λάθη, που ευτυχώς δεν κόστισαν, αφού τελικά το πρώτο μέρος έληξε 0-0.

Ο Ράζβαν Ρατς αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έδειξε στοιχεία που χρειάζονται σε μία ομάδα. Ο Ρουμάνος είχε τον ... αέρα του μεγάλου παίκτη και "έβγαλε" εμπειρία μέσα στον αγώνα, ενώ έδειξε ότι βρίσκεται και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στα θετικά και η παρουσία του Γκολάσα, ο οποίος πήρε μπαλιές, ήταν μαχητικός και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κιόσε δεν υπολόγισε σωστά την δύναμη της μπάλας, έκανε κακό κοντρόλ, ο Κονοπλιάνκα μπήκε στην φάση, αλλά τελευταία στιγμή ο Μελισσάς κατάφερε να αγγίξει την μπάλα και να την στείλει κόρνερ. Όπως ήταν φυσιολογικό οι Ουκρανοί είχαν τον πρώτο λόγο στο γήπεδο και απείλησαν αρκετές φορές στο πρώτο μέρος την εστία του Μελίσσα. Χαρακτηριστικό αυτού, η ευκαιρία που έχασε η Ντνίπρο στο 22' της αναμέτρησης. Ο Ματέους εκτέλεσε φάουλ, ο Ζοζούλια έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κίτσιου έσωσε τον ΠΑΟΚ πάνω στην γραμμή.

Οι ακραίοι επιθετικοί της Ντνίπρο, Κονοπλιάνκα (δεξιά) και Ματέους (αριστερά) δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε Κίτσιου και Ρατς στο πρώτο μέρος και αποτέλεσαν μόνιμη πηγή κινδύνου για την "ασπρόμαυρη" εστία. Κίνδυνοι που δεν μεταφράστηκαν σε "καθαρές" ευκαιρίες, λόγω των έγκαιρων επεμβάσεων των αμυντικών του ΠΑΟΚ.

Σας είχαμε ενημερώσει για την επιμονή του Άγγελου Αναστασιάδη στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στο θέμα του πρέσινγκ. Οι παίκτες του "Δικέφαλου", έκαναν πράξη την επιθυμία του προπονητή τους, ωστόσο, δεν έλειψαν οι φάσεις που η εστία του Μελίσσα απειλήθηκε σοβαρά, κυρίως από στημένες φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο 38' οι Ουκρανοί κέρδισαν κόρνερ, ο Ματέους το εκτέλεσε και ο Παναγιωτούδης θα πετύχαινε αυτογκόλ, αν η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι του Μελίσσα. Στη συνέχεια της φάσης, οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα, η οποία έφτασε στον Γκάμα, αλλά αυτός την έστειλε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο μέρος έληξε με το σκορ να βρίσκεται στο 0-0, αφού το σουτ του Ματέους στο 44' δεν αιφνιδίασε τον Μελίσσα, που μπλόκαρε την μπάλα.

Άλλη ενδεκάδα στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ο Αναστασιάδης άλλαξε όλη την ενδεκάδα, αλλά και το σύστημα της ομάδας τους. Στο 3-4-3, λοιπόν του Έλληνα τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γιακουμής, οι τρεις στόπερ ήταν οι, Ποζατζίδης, Μαντούρο και Σκόνδρας. Κεντρικά χαφ έπαιξαν οι Κάτσε και Τζανδάρης, ενώ στα πλάγια ως φουλ μπακ αγωνίστηκαν οι Πολύζος (αριστερά) και Κωνσταντινίδης (δεξιά). Στην επίθεση αριστερά κινήθηκε ο Πόποβιτς, δεξιά ο Κουλούρης και στην κορυφή μόνος του ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για λογαριασμό της Ντνιέπρ. Ο Ματέους έστρωσε την μπάλα στον Μάτος, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Γιακουμής απέκρουσε εντυπωσιακά. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουλούρης δεν έκανε καλό κοντρόλ σε φάση που θα μπορούσε να βγει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 63' ο Κάλινιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό των Ουκρανών, αντικαθιστώντας τον Ζοζούλια. Ο επιθετικός της Ντνιέπρ δημιούργησε... με το καλησπέρα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει.

Η πρώτη προειδοποιητική βολή του Κάλινιτς ήρθε στο 67', όταν μπήκε μόνος του από τα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Γιακουμής ήταν και πάλι εκεί. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Ο Κάλινιτς μπήκε και πάλι στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο νεαρός πορτιέρο τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Σελέζνιοφ, ένα λεπτό αργότερα δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0.

Αυτές οι δύο φάσεις ήταν οι κυριότερες του δεύτερου μέρους. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, αν και ανέβασε την απόδοσή του δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ από την άλλη οι Ουκρανοί κάνοντας πολλές αλλαγές κυνήγησαν, χωρίς να το πετύχουν, το 2-0.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος είχε μία διάταση στον δεξιό προσαγωγό και έμεινε για προληπτικούς λόγους εκτός. Αντίθετα, για πρώτη φορά με την φανέλα του ΠΑΟΚ για φέτος, εκτός από τον Ρατς, είδαμε τους Κάτσε και Κιόσε, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή της ομάδας, αργότερα σε σχέση με τους συμπαίκτες τους.

ΠΑΟΚ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μελίσσας, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς, Κιόσε, Παναγιωτούδης, Γκολάσα, Σαββίδης, Β. Παπαδόπουλος, Μάρτενς, Πόζογλου

ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Σκόνδρας, Μαντούρο, Πολύζος, Τζανδάρης, Πόποβιτς, Αθανασιάδης, Κουλούρης, Κάτσε

Ντνιέπρ: Μπόικο, Μαζούχ, Ντούγκλας, Φινέτσκι (73' Βλάντ), Κανκάβα (46' Πολιτίλο), Κονοπλιάνκα (73' Μπλιζνιτσένκο), Λεονάρντο Ντε Μάτος, Μπρούνο Γκάμα (46' Σελέζνιοφ), Ροτάν, Ζοζούλια (63' Κάλινιτς), Ματέους

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News