default-image

Μίσσας: «Μοναδικό το πάθος που έδειξαν τα παιδιά»

Μπάσκετ
Μίσσας: «Μοναδικό το πάθος που έδειξαν τα παιδιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πάθος των διεθνών μας στάθηκε ο Κώστας Μίσσας μετά τη σπουδαία νίκη της Εθνικής μας των νέων με 70-69 επί της Σερβίας.

Όπως επισήμανε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός: «Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σε όλα τα επίπεδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο κομμάτι της άμυνας. Ο Σιόλογκας έκανε καταπληκτική δουλειά πάνω στον Νόβακ, που είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της Σερβίας. Με την τακτική που ακολουθήσαμε τους αναγκάσαμε να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν. Για 40 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι στις βολές και είχαμε καλύτερη ευστοχία σε κάποια ανοιχτά σουτ, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Νομίζω πως το πάθος που έδειξαν τα παιδιά ήταν μοναδικό. Δεν υπήρχε φάση που να κυνηγήσαμε μια μπάλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα μας πέρασε τόσα σοκ και είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί οι παίκτες. Δική μας δουλειά είναι να διαχειριστούμε αυτό το πράγμα όσο το δυνατόν καλύτερα για να το πιστέψουν τα παιδιά και να βγάζουν πάθος, όπως έγινε σήμερα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Τρίτης με την Ισπανία (19:15). «Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε. Εντάξει, ήταν μια πάρα πολύ καλή νίκη, αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία. Είναι μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει και πρέπει να σκαρφιστούμε κάποια τρικ για να ελέγξουμε το ρυθμό.

Αν το κάνουμε, μπορούμε να βρούμε λύσεις και στην επίθεση να χτυπήσουμε με τα ατού μας έχοντας συγκέντρωση. Πρέπει για 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο κομμάτι του ρυθμού. Είναι μια ομάδα που σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε. Έχουμε παίξει δυο φιλικά κι έχουμε χάσει δύο φορές από την Ισπανία, στο ένα χάσαμε με 16 και στο άλλο με 15 πόντους. Όταν μια ομάδα είναι καλύτερη από σένα και σε έχει κερδίσει στα φιλικά, αυτό είναι καλύτερο για τον πιο αδύναμο. Τους απομυθοποιείς, γιατί βλέπεις πως και ο άλλος έχει δυο πόδια, δυο χέρια, είναι σαν και σένα δηλαδή, και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις καλύτερα», τόνισε ο κόουτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News