Αθλητισμός

"Αντίο" και από τον Σέζαρ

Μετά το Φρεντ και ο Ζούλιο Σέζαρ προανήγγειλε το «αντίο» από την Εθνική Βραζιλίας, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε ένα Κόπα Αμέρικα (2004) και δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών. Υπερασπίστηκε μέσα σε διάστημα μιας δεκαετίας 87 φορές την εστία της και στο μυαλό του είχε πως πιο ταιριαστό αντίο από το να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο φέτος δεν θα υπήρχε.

Η μοίρα όμως αλλιώς τα λογάριαζε για τον Ζούλιο Σέζαρ που τελικά όχι μόνο δεν συνέδεσε το όνομά του με μια επιτυχία μέσα στο σπίτι του, θα μείνει (δίχως να φταίει ιδιαίτερα ο καψερός) για πάντα στις μνήμες όλων ως ο άνθρωπος που μάζεψε επτά φορές την μπάλα από τα δίχτυα του στην πιο ντροπιαστική βραδιά στην ιστορία της Βραζιλίας.

Όπως και να 'χει, ο 35χρονος τερματοφύλακας το πήρε απόφαση και ανακοίνωσε -εμμέσως πλην σαφώς- την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

«Σε αυτήν την ηλικία το πράγμα έχει δυσκολέψει πολύ. Ίσως να μπορούσα να παίξω μέχρι το επόμενο Κόπα Αμέρικα, αλλά έχοντας ως πλάνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, κάτι τέτοιο θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου. Έχει φτάσει η ώρα για τους άλλους τερματοφύλακες που έρχονται από πίσω.

Η Βραζιλία έχει επτά-οκτώ ονόματα με μεγάλες ικανότητες για την θέση και θα αφήσω τη φανέλα μου ήρεμος» δήλωσε ο Ζούλιο Σέζαρ που σε αυτό το Μουντιάλ δέχτηκε 14 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλον πορτιέρο.

Σχόλια