Αθλητισμός

Έχασε τα πάντα στο στοίχημα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ήταν απρόβλεπτο σε αρκετά παιχνίδια με αποτέλεσμα οι λάτρεις του στοιχήματος να χάσουν πολλά λεφτά.

Ένας εξ αυτών και ο  Ντόαν Μινχ Τουάν, ο οποίος έχασε τα πάντα μετά τον αποκλεισμό της Κόστα Ρίκα από την Ολλανδία στα πέναλτι!

«Είχα πουλήσει τα πάντα. Το μηχανάκι μου, την τηλεόραση, το ψυγείο... Τώρα έχασα και το σπίτι μου. Δεν έχω τίποτα, παρά μόνο αυτά...» είπε και έβγαλε από την τσέπη του 10 ευρώ. Ο 32άχρονος πρόσθεσε: «Έπαιξα στοίχημα σε όλα τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και γαμ* την τύχη μου, έχασα σε όλα. Σήμερα μου πήραν και το σπίτι. Η γυναίκα μου θα πάρει την κόρη μας και θα πάνε να κοιμηθούν στης μητέρας της το σπίτι. Εγώ θα μείνω στον δρόμο»!

Η περίπτωση του Τουάν είναι απλά η κορυφή στο παγόβουνο, σε μία χώρα που το στοίχημα είναι ανεξέλεγκτο. Οι Βιετναμέζοι ποντάρουν στα πάντα. Παίζουν χαρτιά, διεξάγουν κοκορομαχίες και αγώνες δρόμου σκύλων και αλόγων... Ο παίκτης μπορεί να βάλει ένα δολάριο, αλλά να φτάσει να χάσει από το κινητό ή το ρολόι του ως το σπίτι του!

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγες οι αυτοκτονίες με πιο πρόσφατη αυτή ενός άνδρα στην πόλη Χούε, ο οποίος ήπιε ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας με 2-1 στις 14 Ιουνίου.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που κατάφεραν να... αποτοξινωθούν. Ο 25χρονος Ντανγκ από την περιοχή του Χάιφονγκ, έπαιζε για τέσσερα χρόνια. Στο τέλος αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι των γονιών του για να ξεχρεώσει. «Όσο περισσότερο έπαιζα, τόσα περισσότερα έχανα. Δεν νομίζω πως μπορείς ποτέ να πάρεις πίσω όσα έχασες. Οι πράκτορες στοιχημάτων είναι αυτοί που πάντα κερδίζουν», είπε ο νεαρός που δεν θέλησε να αποκαλύψει πλήρως το όνομά του.

Σχόλια