default-image

Νίκη του Παναθηναϊκού 1-0 με Άκρα Γκντίνια

Ποδόσφαιρο
Νίκη του Παναθηναϊκού 1-0 με Άκρα Γκντίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα γκολ του Πέτριτς στο 37' ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Άκρα Γκντίνια στο πρώτο του φιλικό επί πολωνικού εδάφους.

Δύο πρόσωπα από ισάριθμες ενδεκάδες που δοκίμασε σχεδόν ανά ημίχρονο ο Αναστασίου έδειξαν οι «πράσινοι» που σκόραραν μεν στο πρώτο, αλλά ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο μέρος όταν και αγωνίστηκαν περισσότεροι από τους παίκτες που υπολογίζονται ως βασικοί.

Πολλούς νέους παίκτες (Μυρθιανός, Νιούμαν, Υμεράι, Κότσαρης) είδε ο Αναστασίου αλλά και τον Χρήστο Μπούρμπο που έκανε την πρώτη του (ανεπίσημη) εμφάνιση με το «τριφύλλι».

Στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας το «τριφύλλι» δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά πανηγύρισε τη νίκη, κάτι που δεν κατάφερε σε κανένα από τα περσινά ματς μέχρι τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Οπότε από αυτήν την άποψη -κι εφόσον ο Αναστασίου δεν είναι προληπτικός- δεν τα πήγε άσχημα, τηρουμένων των αναλογιών. Ποιες είναι αυτές; Οι κλασικές που ακούγονται και γράφονται για τα καλοκαιρινά φιλικά. Για παράδειγμα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δοκίμασε διάφορα πράγματα και χαρακτηριστικό του πώς αντιμετώπισε το παιχνίδι είναι το γεγονός πως η ομάδα που μπήκε στο δεύτερο μέρος ήταν κατά τα 9/11 διαφορετική σε σχέση με αυτούς που τελείωσαν το πρώτο.

Σε αυτήν τη δεύτερη ενδεκάδα υπήρχαν περισσότεροι από αυτούς που -τουλάχιστον πέρυσι- λογίζονται ως βασικοί, οπότε είναι φυσιολογικό το ότι οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και καλύτεροι από τους πιο μπροστά από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους τους.

Καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Καρέλης, Ντίνας και Κλωναρίδης δεν κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους «πράσινους» να μη δέχονται την παραμικρή πίεση από τους Πολωνούς και το ενδιαφέρον -τουλάχιστον για τους φίλους της ομάδας- να περιορίζεται στην πρώτη συμμετοχή του Χρήστου Μπούρμπου με τη φανέλα της ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News