Αθλητισμός

Αλάφούζος: «Το πρωτάθλημα χειραγωγείται»

Αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης καθώς είπε ότι το πρωτάθλημα χειραγωγείται κι εξέφρασε ανησυχίες για τη νέα σεζόν.

«Αισθάνομαι άγχος για το τι θα γίνει στο νέο πρωτάθλημα και θυμό για την αλλοίωση των προηγούμενων πρωταθλημάτων. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε κερδίσει ένα πρωτάθλημα, να είχε πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ από το Champions League και να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Το πρωτάθλημα χειραγωγείται. Τι θα ξεκινήσουμε τον Αύγουστο; Θα μας σφυρίζουν ποιοι διαιτητές; Οι ίδιοι που μας σφύριζαν μέχρι τώρα;» είπε μεταξύ άλλων στον ArenaFM και πρόσθεσε ότι απειλείται η ζωή του.

«Δεχόμαστε έμμεσα και άμεσα απειλές. Μας έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ. Υφιστάμεθα απειλές για τις ζωές μας από ένα οργανωμένο σχέδιο, που δρα με τη βία. Υπάρχει φόβος στο δημοσιογραφικό χώρο. Δέχθηκαν επιθέσεις και φοβούνται να γράψουν την αλήθεια. Εμείς θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τα δημοσιοποιήσουμε για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Αναφορικά με την έρευνα του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα είπε: «Αποφασίζουν για όλα. Ποιος θα ανέβει, ποιος θα αποβληθεί, ποιος θα σφυρίξει, ποιος θα προχωρήσει. Ζητάμε το πρωτάθλημα να παίζεται επί ίσοις όρους. Λάθη θα γίνονται, όπως γίνονται πάντα, αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν πιθανόν πλαστά αποτελέσματα και πρωταθλήματα...»

Για τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό στις εκλογές της Super League και αν υπάρχει συμμαχία: «Δεν υπάρχει θέμα συμμαχίας. Αναγνωρίζουμε μεν ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολλούς οπαδούς και αν θέλετε οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ευθύνονται για το τι κάνει η διοίκησή του κτλ, αλλά από την άλλη πλευρά εμείς θεωρούμε ιστορικά και διαχρονικά ότι ο Ολυμπιακός έχει εκμεταλλευθεί τρόπους σύνθετους, πολλές φορές άνομους κτλ για να κατακτήσει πρωταθλήματα και να κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που είναι μόνιμη θέση μας και δεν αλλάζει.

Αυτό είναι διαφορετικό από το πώς λειτουργεί η Super League. Η Super League πρέπει να έχει μια ελάχιστη συνεννόηση εσωτερικά. Καλώς ή κακώς αντιμετωπίζονται κάποια κοινά θέματα, το πρωτάθλημα διοργανώνεται, καλώς ή κακώς από τις 18 ομάδες και όχι από έναν τρίτο και υπάρχουν θέματα εσωτερικής λειτουργίας και από το να υπάρχει κενό εξουσίας θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να υπάρξει μία, αν θέλετε, τυπική συνεργασία μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ηταν και η μόνη λύση εκείνη τη στιγμή. Γι' αυτό νομίζω ψήφιζε και ο ΠΑΟΚ. Τι να ψήφιζε δηλαδή; Να ήμασταν εμείς και ο ΠΑΟΚ και κάνα δυο ακόμα να ήμασταν 14-4 ή 15-3 και να διαφωνούσαμε σε τι; Και να προτείναμε ποιον; Να έβγαινε ποιος; Ο κ. Μποροβήλος; Δεν ξέρω αν ήθελε να κατέβει και εμείς είχαμε θέμα μαζί του.

Ο κ. Αγραφιώτης ήταν συνεργάτης του κ. Ιωαννίδη, έχει εμπειρίες πολιτικές, πώς πρέπει να κινηθεί κλπ. Ο Στράτος ο Σωπήλης είναι ένας αγαπητός άνθρωπος του Παναθηναϊκού, Παναθηναϊκός είναι, που δεν έχει όμως ιδιαίτερες αιχμές και εχθρότητες με το χώρο. Είναι ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος».

Σχόλια