default-image

Εισαγγελική έρευνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Εισαγγελική έρευνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, που ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου και αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητάει την άρση απορρήτου της επικοινωνίας των εμπλεκόμενων (και όχι μόνο) και να ληφθεί υπόψη στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, ως άμεση ή έμμεση απόδειξη για αξιόποινες πράξεις. Ανάμεσά τους, η κακουργηματική απάτη, στα πλαίσια δράσης εγκληματικής οργάνωσης, η δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η μη δημοσιοποίηση των αρκετών ονομάτων (παραγόντων, διαιτητών, δημοσιογράφων κ.α.) που αναγράφονται στο σχετικό δικαστικό έγγραφο, αλλά και υπάρχουν στους διαλόγους οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, δε μπορεί να γίνει γιατί αυτή τη στιγμή γιατί μία τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη.

Αυτό συμβαίνει διότι συμπεριλαμβάνονται σε προανακριτικό υλικό, για το οποίο ισχύει η αρχή της μυστικότητας και δεν υπάρχει η άδεια των εμπλεκομένων για την δημοσίευσή τους. Αυτό θα μπορέσει να γίνει όταν και αν φτάσει στο στάδιο της σύστασης της δικογραφίας

Υπάρχει, άλλωστε, ήδη η θέση από εμπλεκόμενο μέρος της υπόθεσης ότι θα υποβληθούν αγωγές και μηνύσεις σε ενδεχόμενη δημοσίευση ονομάτων αλλά και λεπτομερειών της πρότασης του εισαγγελέα στο συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Η δικαστική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου και δεν έχουμε φτάσει καν σε πόρισμα ή σε κλήσεις των εμπλεκομένων.

Αυτή τη στιγμή ο εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας ζητάει απλώς την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της δικογραφίας, στην έρευνα που αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια και ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News