Αθλητισμός

Μεγάλη μάχη στο πανελλήνιο ορεινής ποδηλασίας στις Μελέσες

Για 5η συνεχόμενη χρονιά και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μελεσών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ορεινή Ποδηλασία στο αγώνισμα του Τετραπλού Κρος-4Cross (4X) αλλά και του ΒΜΧ, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με το σωματείο Minoan Camp A.O.

Στους αγώνες, που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη, συμμετείχαν 65 αθλητές στο Τετραπλό Κρος και 67 στο ΒΜΧ, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, αποδεικνύοντας ότι το άθλημα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, καθώς ολοένα και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με αυτό.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έρχομαι στο Ηράκλειο για το Πανελλήνιο BMX. H ποδηλασία ΒΜΧ έχει γίνει ολυμπιακό άθλημα από το 2008 και αξίζει να έχει εξέλιξη. Στο Ηράκλειο υπάρχουν δύο πίστες ποδηλασίας και μάλιστα αυτή των Μελεσών είναι διεθνών προδιαγραφών. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος, που έχει να προσφέρει πολλά, κυρίως στις μικρές ηλικίες», τόνισε στη «Ν.Κ.» ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και αθλητής ΒΜΧ Κώστας Καρράς, συνεχίζοντας: «Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να υπάρξει και εκπροσώπηση με ομάδα αθλητών μας και στο εξωτερικό».

Για την προσπάθεια που γίνεται μίλησε και ο πρωταθλητής του Minoan Camp Φανούρης Γουρλεμάκης. «Ασχολούμαι με το ΒΜΧ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιστικά. Είναι ένα άθλημα δυναμικό, ενδιαφέρον, που έχει πολλά να προσφέρει και πρέπει ο κόσμος να το γνωρίσει καλύτερα. Εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη διάδοσή του. Έχουμε βλέψεις και για το εξωτερικό, όμως αυτό θα το δείξει ο χρόνος».

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

ΒΜΧ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

1ος Γιάννης Κορφιάτης (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

2ος Φάνης Γουρλεμάκης (ΜΙΝΟΑΝ ΚΑΜΠ Α.Ο.)

3ος Χαράλαμπος Χαϊδεμενάκης (ΤΑΛΩΣ)

ΤΕΤΡΑΠΛΟ CROSS (4Χ) ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

1ος Γιάννης Κορφιάτης (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

2ος Χαράλαμπος Χαϊδεμενάκης (ΤΑΛΩΣ)

3ος Κωνσταντίνος Χωρίνος (ΤΑΛΩΣ)

ΒΜΧ ΠΑΙΔΩΝ

1ος Παναγιώτης-Στέργιος Παπαθεολόγου (ΦΟΙΝΙΚΑΣ)

2ος Κωνσταντίνος Βλαχάκης (ΤΑΛΩΣ)

3ος Ιωσήφ Ματσαμάκης (ΤΑΛΩΣ)

Σχόλια