default-image

Ποδοσφαιριστές σε κύκλωμα με στημένα

Ποδόσφαιρο
Ποδοσφαιριστές σε κύκλωμα με στημένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ευρήματα σχετικά με ανάμειξη ποδοσφαιριστών ομάδας της Α΄ Εθνικής σε στημένους αγώνες προέκυψαν στην πορεία έρευνας της Ασφάλειας για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμου που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με βασικό κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από νεότερα στοιχεία που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δ. Αττικής προκύπτουν ενδείξεις ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις αγωνίζονται σε ομάδα της Α΄ Εθνικής και ένας σε επαρχιακή ομάδα μικρότερης κατηγορίας, συμμετείχαν σε «στήσιμο» αγώνων για να αποκομίζουν κέρδη από διαδικτυακό στοίχημα.

Στην υπόθεση φέρεται να αναμειγνύεται και επιχειρηματίας, αφανής ιδιοκτήτης πρατηρίων που είναι υπόδικος για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμου. Κατά το πρώτο στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης είχαν προκύψει στοιχεία για εμπλοκή ενός εκ των τεσσάρων υπόπτων, σήμερα, ποδοσφαιριστών σε στημένους αγώνες για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Πρόκειται για παίκτη ΠΑΕ του Λεκανοπεδίου, 23 ετών, που είχε καταθέσει ότι δεχόταν πιέσεις από τον επιχειρηματία-πρατηριούχο, στον οποίο όφειλε χρήματα. Στη δικογραφία για την υπόθεση της λαθρεμπορίας έχουν συμπεριληφθεί γραπτά μηνύματα sms που είχαν ανταλλάξει ο παίκτης με τον πρατηριούχο.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, δύο ημέρες πριν από αγώνα της ομάδας του στην Αθήνα, ο νεαρός παίκτης είχε στείλει το εξής μήνυμα: «Ακυρο, μας καταλάβανε, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά». Από τον Φεβρουάριο η ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε να διερευνά την υπόθεση και προέκυψαν οι ενδείξεις εμπλοκής και των λοιπών ποδοσφαιριστών.

Ταυτόχρονα, κεντρικός αναδεικνύεται ο ρόλος του υπόδικου επιχειρηματία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «οι ποδοσφαιριστές δεν “έστηναν” το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά επηρέαζαν επιμέρους στατιστικά, όπως, για παράδειγμα, τον αριθμό των κερδισμένων κόρνερ. Ο επιχειρηματίας πόνταρε χρήματα σε μια-δυο ξένες στοιχηματικές εταιρείες και παρέδιδε στους ποδοσφαιριστές το ένα τέταρτο των κερδών του».

πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News