default-image

Δίδαξε και αποθεώθηκε στο Ηράκλειο ο Μιχάλης Ζαμπίδης

Αθλητισμός
Δίδαξε και αποθεώθηκε στο Ηράκλειο ο Μιχάλης Ζαμπίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Κυριακή ο ζωντανός θρύλος του kickboxing, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος ήταν ομιλητής στο 1ο σεμινάριο πολεμικών τεχνών που φιλοξενήθηκε στο κλειστό του Λίντο και διοργάνωσε η Παγκρήτια Ακαδημίας taeKwonDo του Ηρακλείου σε συνεργασία με πέντε Συλλόγους στην Ανατολική Κρήτη αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και τη συγκατάθεση της Αθλητικής Ομοσπονδίας taekwon-do Ελλάδος αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κατά την είσοδό του στο κλειστό του Λίντο λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής ο Μιχάλης Ζαμπίδης γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 1.000 φίλους των πολεμικών τεχνών που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, ενώ ακολούθησε επίδειξη TAEKWONDO υπό την εποπτεία του Γιάννη Γεροντή. Στη συνέχεια ο κόσμος κατέκλυσε τον αγωνιστικό χώρο, με τον 14 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή kickboxing να μοιράζει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με το κοινό. Μετά από περίπου 40 λεπτά ξεκίνησε το σεμινάριο, όπου ο Μιχάλης Ζαμπίδης για περίπου τρεισήμισι ώρες έδειχνε στον κόσμο τα μυστικά της επιτυχίας του. Άλλωστε, όπως τόνισε στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV», «μέσα σε λίγο χρόνο προσπάθησα να προσφέρω απλόχερα την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες μου και γενικότερα τη στάση ζωής και τι με έχει βοηθήσει να φτάσω εδώ σήμερα».

Ερωτηθείς για το συστατικό της επιτυχίας επισήμανε: «Πρώτα από όλα, το καλύτερο συστατικό επιτυχίας είναι η αγάπη με ό,τι καταπιάνεσαι. Η αγάπη και η πίστη σε αυτό το πράγμα».  

- Ξεκινήσατε από τη γυμναστική. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο kickboxing;

«Έκανα 2,5 χρόνια ενόργανη, μετά 2,5 χρόνια σότοκαν καράτε και στα 11 μου έμπλεξα με το kickboxing, που μου έδωσε πάρα πολλά κίνητρα στο παιδικό μου μυαλό με τις ζώνες, τους αγώνες. Από τη στιγμή που ταίριαξαν και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου με τον πρωταθλητισμό, πλέον έχουμε μία μακροχρόνια σχέση».

-Τι είναι αυτό που σας κρατά σε αυτό το χώρο και σας ωθεί να κάνετε ολοένα και περισσότερα;

«Ανάλογα το κίνητρο αποδυναμώνει τη θυσία. Έχω πολύ ισχυρό κίνητρο, παλεύω για τις αξίες μου, για την πατρίδα μου, για τη θρησκεία μου, για όλα αυτά που πιστεύω. Όταν βγαίνω εκεί έξω στον κόσμο σε γεμάτα στάδια με την ελληνική σημαία και το σταυρό μου υπερασπίζομαι όλο μας τον πολιτισμό, ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα, και κοιτάζω να κάνω το καλύτερο δυνατό, οπότε αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

-Για ένα παιδί που ξεκινά τώρα με τις πολεμικές τέχνες τι θα θέλατε να του πείτε;

«Αυτό που θα ήθελα να πω στους γονείς και τα παιδιά είναι ότι μέσα από τις πολεμικές τέχνες και ένα πολύ καλό δάσκαλο, όπως είναι ο κ. Γεροντής, μαθαίνουνε πειθαρχία, σεβασμό και διάφορα συστατικά επιτυχίας για τη ζωή τους, όπως είναι η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία και πολλά άλλα πράγματα που είναι σημαντικά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους και όλα αυτά γίνονται με καθημερινό παιχνίδι και γυμναστική που είναι πολύ σημαντικό. Η βάση στις πολεμικές τέχνες είναι η πειθαρχία και η συναισθηματική διαχείριση. Όταν μπορείς και διαχειρίζεσαι το συναίσθημά σου είσαι κύριος παντού. Η καλύτερη άμυνα, άλλωστε, είναι η πρόβλεψη».

-Για έναν αθλητή που έχει πετύχει τα πάντα στον τομέα του, τι κίνητρο υπάρχει για να συνεχίζει και να διεκδικεί περισσότερα;

«Έχω αγωνιστεί στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου με τους καλύτερους αθλητές. Θεωρώ ότι το κίνητρό μου πλέον είναι οι αξίες μου και όταν βγαίνω στο εξωτερικό μπροστά σε πολλές χιλιάδες κόσμου και πολλά τηλεοπτικά κανάλια να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος, θεωρώ ότι είναι χρέος μου και καθήκον μου να αγωνιστώ ως Έλληνας, γιατί εκείνη την ώρα δεν είμαι ο Μιχάλης Ζαμπίδης, αλλά ένας Έλληνας μαχητής και κοιτώ να εκπροσωπώ όσο το δυνατό καλύτερα τη χώρα μου».

-Ποιος είναι, λοιπόν, ο επόμενος στόχος σας;

«Τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα γίνει ένα ματς με έναν Κινέζο αθλητή που είχα αγωνιστεί στο παρελθόν σε έναν αγώνα που είχα άδικη διαιτησία. Κάναμε ένσταση, την κερδίσαμε και τώρα θα επαναληφθεί το παιχνίδι, όπου ευελπιστώ να φέρω τον τίτλο στην Ελλάδα όπως έπρεπε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News