Αθλητισμός

Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ η Εθνική απόψε (7μ.μ.) με Λιθουανία

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών θα μπει σήμερα η Εθνική μας ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει στις 7 μ.μ. τη Λιθουανία στο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς αντιμετωπίζει την πιο ισχυρή ομάδα του α' ομίλου, τον οποίο συμπληρώνουν οι Λετονία, Μ. Βρετανία και Ουγγαρία.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μίσσας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση της Κυριακής και θα μείνει εκτός σε όλη την α' φάση του τουρνουά. Παρά τα προβλήματα, πάντως, η «γαλανόλευκη» θα παλέψει να μπει με το δεξί απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι ήταν στα μετάλλια στην αντίστοιχη ηλικία. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, τον οποίο διεθνείς και προπονητικό τιμ καλούν να δώσει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο.

Σε τρία γήπεδα θα... χτυπά από σήμερα ο παλμός του Ευρωμπάσκετ των νέων ανδρών με την πρεμιέρα να περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις.  

Η αρχή θα γίνει στις 13:45 με την αναμέτρηση Τουρκία-Κροατία στο κλειστό στα Δύο Αοράκια, ενώ στο ίδιο γήπεδο θα φιλοξενηθούν και οι αναμετρήσεις Τσεχία-Ιταλία, Ελλάδα-Λιθουανία και Μ. Βρετανιά-Λετονία.  

Στο κλειστό του Πανεπιστημίου, επίσης στο Ηράκλειο, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Σλοβενία-Σερβία και Γερμανία-Ισπανία, ενώ στο «Μ. Μερκούρη» του Ρεθύμνου διεξάγονται τα παιχνίδια Πολωνία-Βουλγαρία και Γαλλία-Ρωσία.

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 μ.μ. στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κλειστό Δύο Αοράκια

13:45 Τουρκία-Κροατία

16:00 Τσεχία-Ιταλία

18:00 Τελετή έναρξης

19:00 Ελλάδα-Λιθουανία

21:15 Μεγάλη Βρετανία-Λετονία

Κλειστό γυμναστήριο Πανεπιστημίου

18:00 Σλοβενία-Σερβία

20:15 Γερμανία-Ισπανία

Ρέθυμνο - Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

18:00 Πολωνία-Βουλγαρία

20:15 Γαλλία-Ρωσία

Είσοδος με 5 ευρώ

Για τον κόσμο που θα θελήσει να βρεθεί στα τρία κλειστά γυμναστήρια (Δύο Αοράκια, κλειστό Πανεπιστημίου, «Μ. Μερκούρη» Ρεθύμνου) που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, τα εισιτήρια είναι ιδιαίτερα προσιτά. Για την ακρίβεια, το κόστος τους αγγίζει τα 5 ευρώ για όλους τους αγώνες που φιλοξενούνται στο εκάστοτε γήπεδο σε μία ημέρα.

Σημεία προπώλησης δε θα υπάρχουν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν έξω από τα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες. Στην τελική φάση (ημιτελικοί, τελικός) η τιμή των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ. Τα εκδοτήρια θα ανοίγουν 1,5 ώρα πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.

Για τα παιδιά έως 12 ετών που συνοδεύονται από τους γονείς τους η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ ήδη έχουν δοθεί εισιτήρια στα σωματεία για να μεταφέρουν τα παιδιά των ακαδημιών τους στα γήπεδα.

Σχόλια