Αθλητισμός

Οι πρώτες μέρες του Γκατούζο στον ΟΦΗ

Ο Τζενάρο Γκατούζο διάγει τις πρώτες του ημέρες στο «τιμόνι» του ΟΦΗ και οι κινήσεις του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι πρώτες «εικόνες» δείχνουν ένα προπονητή, που θέλει όλα να δουλεύουν… ρολόι, δίνοντας σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μεθοδικότητα, οργάνωση και πολύ δουλειά, είναι από τις βασικές αρχές του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος ταυτόχρονα έχει κερδίσει τους πάντες με την απλότητα του.

Μπορεί να «κουβαλάει» μαζί του μια τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, όμως δεν υπάρχει κανένα ίχνος βεντετισμού και φαίνεται να γνωρίζει ο ίδιος, ότι βρίσκεται στην αρχή μιας νέας πορείας. Μετά την πρώτη προπόνηση του Σαββάτου, που είχε και λίγο… πανηγυρικό χαρακτήρα, ακολούθησαν οι δύο μέρες εργομετρικών τεστ και ιατρικών εξετάσεων. Αυτές βέβαια, συνδυάστηκαν και με προπόνηση, καθώς κανένα… λεπτό δεν περνάει χαμένο.

Ουσιαστικά από σήμερα αρχίζει… φουλ δουλειά για τους παίκτες, με γυμναστήριο το πρωί στις 09:30 (στο Παγκρήτιο Στάδιο) και τακτική στις 18:30 στο ΒΑΚ.

Άλλωστε, ο Γκατούζο έχει ήδη δώσει το… σύνθημα και είναι δεδομένο, ότι αυτή η περίοδος θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική. Βέβαια και οι παίκτες γνωρίζουν, ότι κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό, αφού μιλάμε για το διάστημα που μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν.

Καθημερινά ο 36χρονος τεχνικός και το επιτελείο του, θα προσπαθούν να περάσουν τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας, σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο. Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος κάθε μέλος του τεχνικού τιμ και έτσι ο δείκτης οργάνωσης είναι πάρα πολύ υψηλός.

Σχόλια