default-image

Χουάν Φεράντο: Στόχος η εξέλιξη του Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Χουάν Φεράντο: Στόχος η εξέλιξη του Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα ως ποδοσφαιρική παρουσία , αναφέρθηκε κατ΄επανάληψη στη σημερινή επίσημη παρουσίαση του ο τεχνικός του Εργοτέλη Χουάν Φεράντο.

 «Για μένα είναι τιμή να προπονώ μια ομάδα αυτού του επιπέδου και με τέτοια ιστορία. Όταν έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με τον Εργοτέλη, ενδιαφέρθηκα για την ιστορία, τη μεθοδολογία και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η ομάδα. Όπως και για τους φιλάθλους, αλλά και για όλους όσους είναι στη διοίκηση ο πρώτος στόχος είναι να έχουμε νίκες, αλλά και να απολαμβάνουμε  τους αγώνες και την ομάδα.

Ελπίζω στο μέλλον να αναδειχθεί  αυτή η ομάδα περισσότερο και να γίνει γνωστή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Χωρίς να ξεχνάμε ότι οι νέοι θα είναι η βάση για το μέλλον και τα σχέδιά μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού προπονητή  που μίλησε και στα ελληνικά δίνοντας μία υπόσχεση: «Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να μάθω ελληνικά»!

Στη συνέχεια ο Φεράντο ρωτήθηκε για το αν προτίθεται να αλλάξει κάτι στην ομάδα: «Ελπίζω να βοηθήσω να αναπτυχθεί ο Εργοτέλης. Δεν ήρθα να αλλάξω κάτι. Πέρσι έκανε μια πάρα πολύ καλή πορεία και η παρουσία μου είναι για να συνεχίσει να βελτιώνεται και να καινοτομεί σε κάποιους τομείς».

Αναφορικά με τη φιλοσοφία και τους στόχους του είπε: «Είμαστε στη μέση της διαδικασίας για το χτίσιμο της ομάδας και δεν μπορώ ακόμα να πω πολλά. Η φιλοσοφία μου είναι απλή, να απολαμβάνει ο ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο το ποδόσφαιρο και να το μεταφέρει και στους θεατές. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Σχετικά με τις μετεγγραφές που θα πρέπει να γίνουν, ο τεχνικός του Εργοτέλη ήταν ιδιαίτερα φειδωλός, κάνοντας λόγο για παίκτες με εμπειρία : «Θέλω να φέρω παίκτες που έχουν εμπειρία.. Αυτό που ζήτησα είναι να έρθουν παίκτες για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να αναπτυχθούν και να προσαρμοστούν σε μια διαδικασία, ώστε όλοι να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν μπορώ να πω πόσοι παίκτες θα έρθουν, δεν είναι κάτι εύκολο, χρειάζεται χρόνο για να βρούμε έναν παίκτη με εμπειρία, αλλά όχι βετεράνο, ο οποίος όμως θα είναι διατεθειμένος να βοηθήσει και τα νέα παιδιά».

Ο 33χρονος προπονητής  θα είναι ο νεότερος  όχι μόνο στην ιστορία του Εργοτέλη αλλά και του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας: «Ήμουν και στην Ισπανία και στο Europa League ο νεότερος. Ελπίζω να γίνω κάποια στιγμή … γηρεότερος . Με την παρουσία μου θα κερδίσω τον ποδοσφαιριστή και σίγουρα θα με σεβαστεί γιατί θα τον κάνω να με εμπιστευτεί και να εξελιχθεί. Έχω την ικανότητα να κάνω τους παίκτες μου πιο έξυπνους και να βγάζω το καλύτερο από αυτούς».

Για το κίνητρο που τον οδήγησε να συνεργαστεί με  τον Εργοτέλη, αλλά και το τι ξέρει για το ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Είναι πολύ γνωστό και ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα και από τα πιο παθιασμένα. Εγώ  το παρακολουθούσα και ως παίκτης  αλλά και ως προπονητής.Είμαι φανατικός του ποδοσφαίρου. Ήρθα γιατί ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που μπορεί να αναπτυχθεί. Οι φίλαθλοί του απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, κάτι που είδα και από την πρώτη ημέρα που γνώρισα τους ανθρώπους της ομάδας».

Η κλήρωση καλεί τον Εργοτέλη να ξεκινήσει με δύο εκτός έδρας αγώνες, κάτι για το οποίο ο Χουάν Φεράντο δεν φαίνεται να προβληματίζεται: «Η κλήρωση είναι κλήρωση. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγχουμε, όλοι θα παίξουν με όλους, Το να αρχίζει κάποιος έξω δεν θα δημιουργήσει φόβο. Όσο περισσότερες είναι οι αντιξοότητες, τόσο περισσότερο θα ωριμάσουμε».

Τέλος ο νέος τεχνικός του Εργοτέλη έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που μπορεί κάποιος να χάσει ή να κερδίσει. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι θέλω να έρχονται οι φίλαθλοι στους αγώνες και να μας εμψυχώνουν. Αν η δουλειά μας είναι καλή, θα περάσουμε χαρούμενες εβδομάδες, με στόχο κοινό, να πετύχει η ομάδα».

«Ταιριάζει στο προφίλ του Εργοτέλη»

Την παρουσίαση του Καταλανού προπονητή έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Δασκαλάκης, ο οποίος στην εισαγωγή του ανέφερε: «Για τον Χουάν ξέρεται πολλά, δεν χρειάζονται περεταίρω  συστάσεις. Επιλέχθηκε γιατί ταιριάζει στο προφίλ του προπονητή που έχουμε επιλέξει για την ομάδα.

 Είναι νέος, φιλόδοξος, με όρεξη για δουλειά και εντυπωσιακά καταρτισμένος. Έχει ενδιαφέρονται στοιχεία στο βιογραφικό του. Σημαντικότατες γνώσεις και εμπειρία στην ανάδειξη παικτών από τα τμήματα υποδομής, κάτι που είναι ο βασικό μοχλός ανάπτυξης του  Εργοτέλη. Τον καλωσορίζω και εύχομαι να είναι καλά και να κάνει ότι το καλύτερο για την ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News