Αθλητισμός

Η Κρήτη καλωσορίζει το Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών

Καλωσόρισαν τις 20 ομάδες που μετέχουν στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης οι διοργανωτές στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα (07/07) στο πλοίο ΚΡΗΤΗ 1 της Super Fast-ΑΝΕΚ και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στα γήπεδα που θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση.

Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο πλοίο ΚΡΗΤΗ 1 ο εκπρόσωπος της ΑΕΝΚ κ. Γιώργος Σκληνάκης στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος επισήμανε:

«Σας μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου κ. Κουράκη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο άλλη μία μεγάλη διοργάνωση της καλαθοσφαίρισης. Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας και υποδεχόμαστε αυτή τη διοργάνωση σε μία πόλη που ξέρει να διοργανώνει μεγάλα τουρνουά και να τις αγκαλιάζει το φίλαθλο κοινό. Συγχαίρω και  ευχαριστώ για τη συνεργασία την  ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ που φέρνουν μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας και έχουν ανεβάσει την τοπική καλαθοσφαίριση. Ως δήμος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να κυλήσουν όλα καλά. Όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα είναι επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Καλούμε του μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλητισμού να έρθουν σε όλους τους αγώνες καθώς υπάρχει συμβολικό αντίτιμο για να μπουν στο γήπεδο».

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, αφού από την πλευρά του επισήμανε: «Το Ρέθυμνο, η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων είναι τα τελευταία χρόνια και του αθλητισμού. Καλωσορίζει τους συμμετέχοντας στο τουρνουά και είναι τιμή για την πόλη μας που η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΚ επέλεξαν το Ρέθυμνο για να φιλοξενήσει τη διεξαγωγή των αγώνων. Είμαστε σίγουροι ότι η διοργάνωση θα έχει επιτυχία. Ο κόσμος θα χειροκροτήσει τις ομάδες που συμμετάσχουν και θα δώσει δύναμη στους αθλητές για να ανταπεξέλθουν. Με χαρά στηρίζουμε τη διοργάνωση που θα δώσει την ευκαιρία στο ρεθυμνώτη πολίτη να βγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να απολαύσει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Εμείς θα συμβάλουμε τα μέγιστα για την επιτυχία».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΣ κ. Μπάμπης Μαρκάκης τόνισε: «Καλωσορίζει η ΕΚΑΣΚ καταρχήν τα 19 ξένα κράτη που είναι εδώ. Ευχαριστώ τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμβου, αλλά και την περιφέρεια για τη συμπαράστασή της και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν  να γίνει το Πανευρωπαϊκό. Το μόνο που θέλω είναι να παρακαλέσω να αποδείξουμε ότι η Κρήτη αγαπά το μπάσκετ και να γεμίσουμε το γήπεδο για την Εθνική μας. Να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε την αστυνομία για τη βοήθεια που μας παρέχει γιατί χωρίς αυτούς δε θα τα βγάζαμε πέρα»

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ κ. Τάκης Τσαγκρώνης είπε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ τόσο την Περιφέρεια και τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου για την παρουσία τους, αλλά και για τη συμπαράστασή τους για τη διοργάνωση. Αυτές τις μέρες στις δύο πόλεις θα είναι το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα μπορέσετε όλοι να το απολαύσετε και να το δείτε. Θα δώσει μία νέα πνοή στην περιοχή. Θα δώσει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να δουν αγώνες. Υπάρχει εξάλλου απόφαση κάθε σωματείο της Κρήτης να μπορέσει να φέρει στο γήπεδο τουλάχιστον 20 παιδιά με καταστάσεις ούτως ώστε οι μικροί των ακαδημιών να έχουν πρόσβαση στο γήπεδο. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε την αστυνομία που συμπαραστέκεται σε αυτή τη διαδικασία με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αποτελεί σημαντικό παράγοντας στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά. Ευχαριστώ την ΕΚΑΣΚ που μας αναγκάζει και φέρνουμε διοργανώσεις στην Κρήτη. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να απολαύσει το θέαμα».

Αναφερόμενος στο τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο με τη λήξη του Ευρωμπάσκετ ο κ. Τσαγκρώνης επισήμανε: «Θέλουμε να πετύχουμε οργανωτικά και αυτό είναι ζήτημα δικό μας και των ανθρώπων της Κρήτης, άλλωστε φημίζεται για τη φιλοξενία της. Το δεύτερο που θέλουμε είναι μία καλή πορεία της Εθνικής μας ομάδας παρά τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει και συνεχίζονται. Τέλος οι ομάδες να είναι ικανοποιημένες με τη διοργάνωση, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και να γευτούν την κρητική φιλοξενία».

Ερωτηθείς για το Ευρωμπάσκετ των ανδρών του 2015 τόνισε: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να το διοργανώσει, αλλά τα οικονομικά ποσά είναι υπερβολικά και ανάλογα θα δούμε. Η πρόταση η δική μας είναι να υπάρξει συνδιοργάνωση με τη FIBA».

 Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τέλος επισήμανε: Η περιφέρειά μας αποδεικνύει ότι στηρίζει τα μεγάλα γεγονότα με την υποστήριξη αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Χαιρόμαστε που συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την προβολή της Κρήτης μέσα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Σχόλια