Αθλητισμός

Η ΦΙΦΑ πληρώνει για τους τραυματισμούς

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας των ποδοσφαιριστών, το οποίο είναι σε ισχύ από τη σεζόν 2012/13, η παγκόσμια πμοσπονδία ξεκινά να πληρώνει τις ομάδες που έχουν παίκτη που τραυματίστηκε στο Μουντιάλ από την 29η ημέρα που ο παίκτης παραμένει τραυματίας. Ανάλογα με το συμβόλαιο του παίκτη με το σύλλογό του, το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 20.548 ευρώ. Ενώ το συνολικό ποσό που θα δώσει η FIFA δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα εισπράξει ούτε ευρώ για τον Ντι Μαρία καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για απουσία περίπου δύο εβδομάδων. Το ίδιο ισχύει και για την Μπολόνια και τον Κονέ που χτύπησε με την Ιαπωνία, καθώς το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης ο Έλληνας μέσος δεν θα υπερβεί τις 3-4 εβδομάδες.

Αντίθετα, ο τραυματισμός του Νεϊμάρ θα κοστίσει στη FIFA. Εάν μείνει για παράδειγμα εκτός δράσης για 45 ημέρες, αφαιρέστε τις 28 πρώτες και πολλαπλασιάστε τις υπόλοιπες 17 με 20.548. Περίπου 350.000 ευρώ θα δώσει στην Μπαρτσελόνα η παγκόσμια ομοσπονδία.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να μείνει μόνο 1 μήνα εκτός ο Βραζιλιάνος, συνεπώς το ποσό πέφτει στις 41.000 ευρώ. Ενώ στις προβλέψεις για απουσία 8 εβδομάδων, ανεβαίνει στις 575.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι η ρήξη χιαστού του Κεντίρα τον περασμένο Νοέμβρη κόστισε στη FIFA  περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Σχόλια