Αθλητισμός

Κύκλωμα παράνομων εισιτηρίων στο Μουντιάλ

Ενα πολύ μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης εισιτήριων για τα ματς του Μουντιάλ φαίνεται πως εξάρθρωσε η βραζιλιάνικη ομοσπονδία. Μόνο που κάποιες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του 57χρονου Αλγερινού εγκέφαλου, Μοχάμεντ Λαμινέ Φοφανά, κάνουν την υπόθεση κάτι παραπάνω από... σοβαρή.

Ο Φοφανά με το δίκτυό του, χρησιμοποιώντας και κάποιες εταιρείες, έπαιρναν τσάμπα εισιτήρια από ομοσπονδίες, ΜΜΕ, σχολεία ακόμη και από τη FIFA και τα πουλούσαν σε απίστευτες τιμές της τάξης των 1.000 ευρώ το καθένα.

Ο 57χρονος έχει ήδη συλληφθεί όπως και 10 ακόμη άτομα από το δίκτυό του, με τον υπεύθυνο της έρευνας να αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος κυκλοφορούσε στη Βραζιλία με αυτοκίνητο της FIFA (!), πως υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα στα κεντρικά γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας και αυτό τον κάνει να πιστεύει πως με κάποιον άνθρωπό της συνεργαζόταν.

«Η έρευνα έχει επίσης προσανατολιστεί σε εργαζόμενους στα προπονητικά κέντρα που ήταν οι εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ισπανίας, αφού ένας εκ των συλληφθέντων δούλευε εκεί» είπε ο εισαγγελέας Φάμπιο Κατς που ανέφερε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο από το Μουντιάλ του 2002 έως τώρα!

Υπάρχει επίσης καταγεγραμμένη συνομιλία του Φοφανά με τον αδερφό του Ροναλντίνιο που ζητάει εισιτήρια από τον Αλγερινό, ο οποίος του λέει ότι έχει μόνο στις VIP θέσεις. Στη συνέχεια ο αδερφός του Ροναλντίνιο του λέει ότι θέλει να τον στείλει μεταγραφή στο Κατάρ και να παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με τον Φοφανά να του λέει ότι έχει κάτι γνωστούς και θα βοηθήσει.

Σχόλια