default-image

"Βόμβα" με Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός!

Αθλητισμός
"Βόμβα" με Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, κορυφαίος Γάλλος αμυντικός, συλλέκτης τίτλων και νικητής της ζωής, θα φοράει τη νέα σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο 34χρονος σούπερ σταρ με τεράστια καριέρα σε Λιόν, Μπαρτσελόνα και πέρσι στη Μονακό, παίκτης-ηγέτης και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ευρωπαϊκών γηπέδων, έρχεται στον Ολυμπιακό!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με άκρα μυστικότητα όλες αυτές τις ημέρες δούλεψαν την υπόθεση απόκτησης από τη Μονακό του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αποτελεί τον «ογκόλιθο» της «ερυθρόλευκης» άμυνας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει πράξη την επιθυμία του Μίτσελ για παίκτη με τεράστια προσωπικότητα και κλάση στην άμυνα!

Ο Ισπανός τεχνικός είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού έναν ηγέτη για την άμυνα όπως είχε στο παρελθόν με την παρουσία του Ολαφ Μέλμπεργκ και η επιθυμία του έγινε πράξη με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο! Μιλάμε άλλωστε για τον κορυφαίο αμυντικό που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του ως βασικός! Δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 πρωταθλήματα Γαλλίας, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Κύπελλα Ισπανίας ενώ από το 2004 αποτελούσε βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας με την οποία έχει 67 συμμετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν αρχικά στις επιλογές του Ντεσάν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την τελική απόφαση του Γάλλου ομοσπονδιακού να τον αφήσει τελικά εκτός να αποδοκιμάζεται έντονα από το σύνολο του Τύπου. Μπορεί ο Ερίκ Αμπιντάλ να βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του, όμως με τη Μονακό στην οποία πήγε το περσινό καλοκαίρι ως ελεύθερος έπαιξε σε 26 αγώνες βασικός στο Σαμπιονά (συνολικά 35 αγώνες έκανε πέρσι) στο οποίο οι Μονεγάσκοι πήραν τη δεύτερη θέση.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ξέχωρα από σπουδαίος αθλητής απέδειξε πως είναι γεννημένος νικητής και της ζωής καθώς το 2012 όταν ήταν στην Μπάρτσα πέρασε μεγάλη περιπέτεια νικώντας την επάρατη νόσο και κάνοντας στη συνέχεια και μεταμόσχευση συκωτιού.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αναμένεται να βρίσκεται το Σάββατο στην Αθήνα για να ολοκληρώσει και τυπικά την «κλεισμένη» μεταγραφή βάζοντας την υπογραφή του στο «ερυθρόλευκο» συμβόλαιο (πιθανότατα διετές), ενώ είναι πολύ πιθανό την Τρίτη να μπει στο αεροπλάνο για το Ζέεφελντ για να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μίτσελ στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο Αμπιντάλ έρχεται με μεταγραφή στον Ολυμπιακό καθώς μπορεί να είχε υπογράψει το περσινό καλοκαίρι μονοετές συμβόλαιο με τους Γάλλους, όμως πριν από έναν μήνα υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο με τη Μονακό (είναι εντυπωσιακό πως μόλις χθες ανακοινώθηκε επίσημα!), γι' αυτό και οι Πειραιώτες πλήρωσαν για να τον κάνουν δικό τους.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, και το συμβόλαιο του Αμπιντάλ θα είναι «πριγκιπικό», με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον φέρει στον Πειραιά και να αποτελεί στον νέο Ολυμπιακό τη φυσιογνωμία της ομάδας στην προσπάθειά της πέρα από τη συνέχιση της κυριαρχίας στην Ελλάδα και στο άλμα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News