Αθλητισμός

Δεν αρέσει η Αργεντινή του Μουντιάλ στον Μαραντόνα!

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα παρουσιάστηκε ανήσυχος για την εικόνα που παρουσιάζει η Αργεντινή, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον προπονητή, Αλεχάντρο Σαμπέγια.

Ως ποδοσφαιριστής δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους προπονητές του. Ως προπονητής, δεν κατάφερε να πάει την Αργεντινή όσο ψηλά την πήγε με το Νο10 στην πλάτη. Όμως, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με την ιστορία που έχει γράψει στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, έχει κάθε… δικαίωμα να κάνει την κριτική του. Ειδικά όταν αναφέρεται στην αγαπημένη του «αλμπισελέστε».

«Η Αργεντινή δεν έχει δείξει ακόμα τις δυνατότητες της. Η ομάδα δεν έχει ρυθμό και τις απαραίτητες κινήσεις. Αισθάνομαι πίκρα και οργή και θα πρέπει να παίξει καλύτερα. Παρόλα αυτά, όμως, κάτι μέσα μου, μου λέει πως παραμένει πανίσχυρη. Ο Μέσι παίζει μόνος του. Κανείς από τους μέσους δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Αν ο Μέσι δεν δείχνει τις ικανότητες του, τότε η Αργεντινή θα καταστραφεί. Η ομάδα παίζει με το 40% των δυνατοτήτων της και κάποιοι παίκτες δεν έχουν καταλάβει πως παίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν δεν «ξυπνήσουν» τότε θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα από το Βέλγιο», είπε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για την παρουσία της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2014.

Ο ίδιος, πάντως, στο Μουντιάλ που «σήκωσε» ως αρχηγός της «αλμπισελέστε», είχε… καθαρίσει μόνος του το Βέλγιο. Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που έγινε στο Μεξικό, ο «Πίμπε Ντ’ Όρο» σκόραρε στο 51’ και το 63’ κι έστειλε την Αργεντινή στον τελικό, εκεί οπου νίκησε τη Γερμανία 3-2 και κατέκτησε το τελευταίο τρόπαιο μέχρι σήμερα στην ιστορία της.

Σχόλια