default-image

Ο Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ!

Σπορ
Ο Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρελαίνει κόσμο και… κοσμάκι στο Λονδίνο ο Νικ Κύργιος, αναγκάζοντας ακόμα και τον Ραφαέλ Ναδάλ να του υποκλιθεί!

O Ελληνοαυστραλός προσέφερε νέο show στο Wimbledon, παίζοντας εξωπραγματικό τένις και ρίχνοντας στο καναβάτσο με 3-1 σετ (7-6, 6-7, 7-6, 6-3) τον Ισπανό, νούμερο ένα στον κόσμο, πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 19χρονος παίζει σαν πραγματικός σταρ στα γήπεδα του All England Club, αν και αγωνίζεται για πρώτη φορά στο εν λόγω major, αν και μπήκε στο τουρνουά μέσω wild card! Εξ' αρχής, ο Κύργιος έδειξε τα δόντια του, παίρνοντας το πρώτο σετ (στο tie break) και δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο.

Προς στιγμήν, ο «βασιλιάς στο χώμα» έδειξε να αντιδρά και ισοφάρισε. Και οι ενδείξεις έδειχναν πως πάει για την ανατροπή, γιατί και στα προηγούμενα τρία παιχνίδια του είχε μείνει πίσω και τα 'χε φέρει... τούμπα.

Αμ, δε σήμερα, όμως! Γιατί ο ομογενής τενίστας δεν πρόκειται να άφηνε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Κι έχοντας συνολικά 37 άσους, έχοντας 70 winners πώς να βρει αντίσταση; Πήρε έστω και με δυσκολία το τρίτο σετ και στο τέταρτο απλώς είχε μπει το... νερό στο αυλάκι για να φτάσει στον απόλυτο θρίαμβο. Έναν θρίαμβο που αποτυπώνεται κι απ' το γεγονός πως έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που όντας εκτός top-100 πετάει εκτός το νούμερο ένα στον κόσμο σε grand slam.

Ο μέγας Κύργιος μπήκε στο Wimbledon ως νούμερο 144 και πριν καν τον αγώνα του με τον Ναδάλ είχε εξασφαλίσει την παρουσία του μέσα στο Top-100. Και όσο προχωράει... ανεβαίνει, ανεβαίνει κι ένας Θεός ξέρει μέχρι που θα φτάσει. Επόμενος αντίπαλός του για ακόμα ένα... θαύμα, ο Καναδός Μίλος Ράονιτς (Νο 9).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News