default-image

Το... χάρο με τα μάτια της είδε η Αργεντινή!

Ποδόσφαιρο
Το... χάρο με τα μάτια της είδε η Αργεντινή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο θέαμα αλλά με απίστευτη αγωνία, η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Ελβετία στην παράταση με τον Ανχελ Ντι Μαρία να λυτρώνει την «μπιανκοτσελέστε» στο 118'!

Το συγκρότημα του Οτμαρ Χίτσφελντ είχε τεράστια ευκαιρία να στείλει το ματς στα πέναλτι, όμως ο Τζεμαΐλι «σημάδεψε» το δοκάρι του Ρομέρο στο 120+1'!

Η Αργεντινή θα παίξει στους «8» με τη νικήτρια του ζευγαριού Βέλγιο-ΗΠΑ, που είναι το τελευταίο της φάσης των «16».

Η Αργεντινή τα βρήκε σκούρα με το πολυπρόσωπο κέντρο της Ελβετίας και δεν κατάφερε να μπει με τη μπάλα κάτω στην περιοχή του Μπενάλιο. Ο Μέσι και ο Ντι Μαρία, από τους οποίους περνούσαν όλες οι φάσεις, είχαν δυο και τρεις παίκτες πάνω τους και δεν έβρισκαν χώρους να… ανασάνουν!

Από την άλλη, το συγκρότημα του Χίτσφελντ έψαχνε τις κόντρες και τα στημένα για να πατήσει περιοχή. Τα κατάφερε στο 28' με τον Τσάκα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και να πλασάρει, όμως ο Ρομέρο έδιωξε με τα πόδια και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του!

Η «μπιανκοτσελέστε» «απάντησε» στο επόμενο λεπτό, με τον Λαβέτσι να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, όμως έκανε «τσαφ» στο σουτ που έπιασε με αποτέλεσμα ο Μπενάλιο να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Το ματς πήγαινε στο ίδιο μοτίβο με την Αργεντινή να δυσλειτουργεί και την Ελβετία να χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 39', όμως ο Ντρμιτς που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ρομέρο προτίμησε να τον νικήσει με λόμπα αντί να μπει μέσα και να τον πλασάρει με αποτέλεσμα να χάσει το… άχαστο και να βγάλει τον Χίτσφελντ από τα ρούχα του!

Το ημίχρονο έκλεισε λοιπόν χωρίς γκολ με τους Ελβετούς να πηγαίνουν το ματς εκεί που θέλουν και να γεμίζουν με άγχος το φαβορί, που δεν ήταν άλλο από την Αργεντινή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο καλές φάσεις από πλευράς Ελβετίας, ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στην Αργεντινή. Η «μπιανκοτσελέστε» έκλεισε στα καρέ της την αντίπαλη ομάδα κι έβγαλε φάσεις, όμως ο Μπενάλιο δεν έλεγε να νικηθεί.

Στο 59' έδιωξε δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Ρόχο, στο 62' έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιγκουαΐν, ενώ στο 67' είδε τον Μέσι (σ.σ.: φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς) να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Ο Χίτσφελντ έριξε στο ματς τον Φερνάντεζ αντί του Τσάκα για να ενισχύσει κι άλλο τα μετόπισθεν, ενώ ο Σαμπέγια έβγαλε τον «άχρωμο κι άοσμο» Λαβέτσι που έπαιξε για πρώτη φορά στο τουρνουά βασικός κι έριξε στη μάχη τον Παλάσιο.

Στο 78' ο Μέσι κινήθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα συρτό σουτ, όμως ο Μπενάλιο έδιωξε για άλλη μια φορά! Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Ελβετοί αμύνθηκαν μαζικά και κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, στέλνοντας το ματς στην παράταση…

Η παράταση…

Το ματς δεν άλλαξε εικόνα, το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου και είδαμε μόνο μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παλάσιο να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά και τον Μπενάλιο να μπλοκάρει. Οι Αργεντινοί είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Ελβετό κίπερ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ τον «κεραυνό» του Ντι Μαρία στο 108'.

Τελικά η Αργεντινή κατάφερε να κλέψει την πρόκριση και να αποφύγει την «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι στο παρά δύο! Ο Παλάσιο έκλεψε στο κέντρο από τον Λιχστάινερ, έδωσε πάσα στον Μέσι που βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο, πέρασε έναν αντίπαλο, έδωσε πάσα στον Ντι Μαρία, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπενάλιο και λύτρωσε τους Αργεντινούς!

Παραλίγο έμφραγμα!

Κι εκεί που όλα έδειχναν να τελειώνουν, η Ελβετία κέρδισε κόρνερ (120') με τον Τζεμαΐλι να χάνει απίστευτη ευκαιρία. Πήρε κεφαλιά από τα δυο μέτρα, την έστειλε στη ρίζα του δοκαριού, η μπάλα στην επαναφορά χτύπησε στο πόδι του και πέρασε άουτ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106' Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105' λ.τρ. Μπασάντα), Φερνάντες, Λαβέτσι (74' Παλάσιο)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ινλερ, Τσάκα (67' Φερνάντεζ), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (113' Τζεμαΐλι), Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σαρ, Σακίρι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News