default-image

Χωρίς Μόντσα από το 2016 η Formula 1

Αθλητισμός
Χωρίς Μόντσα από το 2016 η Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει εκτός πρωταθλήματος της Formula1 η φημισμένη πίστα της Μόντσα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Μπέρνι Έκλεστοουν με δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport.

Δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Φόρμουλα 1 δίχως τη Μόντσα. Η πίστα φιλοξενεί από το 1950 το ιταλικό Grand Prix και είναι η φυσική έδρα της Ferrari.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν εξήγγειλε μέσω της εφημερίδας Gazzetta dello Sport πως δεν θα διεξάγεται αγώνας στον "καθεδρικό" της Φόρμουλα 1 μετά το 2016.

"Δεν νομίζω πως θα κάνουμε άλλο συμβόλαιο, αυτό που βρίσκεται σε ισχύ αποτελεί καταστροφή από εμπορικής πλευράς. Θα πούμε αντίο μετά το 2016", τόνισε ο ισχυρός άνδρας του σπορ.

Όσο για τη λύση του Μουτζέλο (Τοσκάνη) που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ferrari και φιλοξενεί κάθε χρόνο το ιταλικό GP στο MotoGP, ο Βρετανός επιχειρηματίας ήταν σαφής "δεν έχω δεχθεί καμιά πρόταση".

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Λομβαρδίας ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης. Η επιστολή του Αντόνιο Ρόσι αναφέρει "ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης για να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το ιταλικό Grand Prix, το οποίο έχει γράψει ιστορία στη Φόρμουλα 1 και πάνω από όλα βοηθάει οικονομικά την περιοχή, δίνοντας δουλειές".

Φυσικά ο Έκλεστοουν πιέζει για να συμμορφωθούν οι Ιταλοί. Το ιταλικό Grand Prix και το Grand Prix του Μονακό είναι οι μοναδικοί αγώνες που δεν έχουν απουσιάσει ποτέ από το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει για το βρετανικό Grand Prix μετά τα έργα βελτίωσης που έγιναν στο Σίλβερστοουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News