Αθλητισμός

Η Ελλάδα πέρασε στην κατάταξη Αγγλία και Ιταλία

Την πλάτη της Εθνικής μας ομάδας βλέπουν κλασικές δυνάμεις του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως η Αγγλία και η Ιταλία στην κατάταξη της FIFA.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την πολύ καλύτερη παρουσία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Βραζιλίας σε σχέση με παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Εθνική μας θα είναι λογικά οριακά πάνω από τους Ιταλούς, αλλά με μεγάλη διαφορά από τους Άγγλους που αναμένεται να κατρακυλήσουν στο FIFA ranking.

Συνολικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε δώδεκα θέσεις στη συνολική βαθμολογία των 20 Μουντιάλ μετά την παρουσία της στη Βραζιλία και την τελευταία ισοπαλία με την Κόστα Ρίκα. Η Εθνική μας ξεκίνησε τη διοργάνωση με βάση την επίσημη βαθμολογία της FIFA από την 61η θέση (κάτω και από τη Νέα Ζηλανδία) με 3 βαθμούς (που πήρε στο προηγούμενο Μουντιάλ με τη νίκη επί της Νιγηρίας) και έφτασε στους οχτώ μετά την τρίτη συμμετοχή της και στην 49η θέση της συνολικής βαθμολογίας.

Μετά από τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ έφτασε τους 10 αγώνες με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τελευταία στην πρεμιέρα από την Κολομβία.

Σχόλια